Dark mode


A+ | Скинути | A-
Поляки скуповують житло в Іспанії на випадок війни у Польщі – ЗМІ
Поляки скуповують житло в Іспанії на випадок війни у Польщі – ЗМІ
Фото: Unsplash

Поляки на випадок війни з РФ скуповують житло в Іспанії

Про зростання інтересу жителів Польщі до іспанської нерухомості свідчать не лише слова посередників, а й дані Registradores de España, установи, яка займається збиранням інформації про угоди з нерухомістю.

Громадяни Польщі похилого віку та молодь стали активно цікавитися нерухомістю в Іспанії. Як пише у вівторок, 26 березня, The Warsaw, люди вмотивовані шукати житло на півді бо бояться, що війна може перекинутися на територію їхньої країни. 

Газета вказує, що поляки у 2024 році стали втричі більше купляти житло в Іспанії ніж раніше. 

Зокрема, представник варшавської агенції нерухомості Себастьян Павлак розповів журналістам, що інтерес поляків до іспанської нерухомості почав зростати з початком війни в Україні, але “стрибнув” нещодавно. 

“Зростання за останні два роки очевидне, але на початку цього року воно посилилося, що, ймовірно, пов’язано з новинами з України. Дедалі частіше з’являється інформація, що війна може прийти до нас. Половина клієнтів зізнається в бесідах з нами, що вони думають про дві речі: як безпечно вкласти гроші та куди тікати в разі війни”, – зазначив Павлак.

У виданні вказують, що наразі в середньому квартира площею 65 квадратних метрів продається в Іспанії за 160 тисяч євро, тобто за метр доведеться сплатити 2,4 тисячі євро. При цьому більшість польських клієнтів розраховують придбати житло за 150 тисяч євро.

Нагадаємо, 24 березня російська ракета порушила повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд.

Пізніше міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що військові збили би російську ракету, якби у них була упевненість у тому, що вона прямує до якоїсь цілі у країні. А у Збройних силах Польщі заявили, що не стали збивати ракету, щоб не створювати ризик для місцевого населення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17743
Опубліковано: 27.03.24