Dark mode


A+ | Скинути | A-
Питання захисту України перейшло в питання політики в США, - Зеленський
Питання захисту України перейшло в питання політики в США, - Зеленський
Президент Володимир Зеленський вважає, що питання допомоги Україні у відбитті широкомасштабної військової агресії з боку РФ стало у Сполучених Штатах Америки стало "заполітизованим".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави держави в інтерв'ю CBS News.

Так український президент прокоментував слова американського журналіста про те, що Вашингтон окрім російської агресії проти України має реагувати на триваючу військову кампанію Ізраїля проти терористичної організації ХАМАС, зокрема у питанні підтримки. 

На переконання Зеленського, ці війни порівнювати не можна.

"Я вважаю що питання щодо України, повномасштабної війни з боку РФ, яка почалась 10 років тому, ця війна, але повномасштабна - трішки більше за 2 роки, не можна порівнювати з трагедією на Близькому Сході", - сказав він.

Зеленський додав, що не тут не йдеться про порівняння щодо кількості жертв, а загалом.

"Це факт, що питання про збереження і захисту України перейшло в питання політики в Сполучених Штатах. Мені здається, що в цьому є несправедливість. В цьому є, я вважаю, не до кінця адекватна реакція на повномасштабну війну", - зазначив президент.

Він зазначив, що можна порівнювати процес, але "не можна казати - у нас є ще якась війна".

"Ні. Це не правда, ні у кого з вас (США, - ред.) немає ніякої війни. Є реальна війна в Україні проти всього світу, проти демократії і цінностей. Я не хочу повторювати слова, може вони комусь набридли. Але вони набридли тільки тим, хто не воює, і не знає що таке війна, і не втрачав дітей", - наголошує Зеленський. 

Президент також заявив, що США допомагають Україні, і "ми вдячні суспільству і двосторонній підтримці, але війни в Сполучених Штатах Америки немає".

"Але вона може прийти, і в Європу, і в Сполучені Штати Америки. В Європу дуже швидко. Вже російські ракети залітають на територію незалежної Польщі. Вже і падали, але нам не вірили, але тепер факт, що залетіла і вилетіла... І всі кажуть: "якщо щось, то ми будемо захищатись". Що таке "ми"? В моєму розумінні, "ми" - це НАТО. НАТО - це солдати Сполучених Штатів Америки", - висловився Зеленський.

Він додав, що з цієї причини американській стороні не можна казати, що "у нас немає війни, вона дуже швидко прийде.. Але ми маємо з вами ситуацію з Путіним. І можуть ракети завтра долітати до будь-яких держав".

Новина доповнюється...

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12045
Опубліковано: 28.03.24