Dark mode


A+ | Скинути | A-
Восьмеро окупаційних суддів з Криму засуджено за держзраду
Восьмеро окупаційних суддів з Криму засуджено за держзраду
За державну зраду до 12 років позбавлення волі засуджено п’ятеро судів, інших двох – до 13 років ув’язнення, одного – до 15 років.

Восьмеро окупаційних суддів з Криму отримали заочні вироки. Про це повідомила прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Зазначається, що за державну зраду до 12 років позбавлення волі засуджено п’ятеро судів, інших двох – до 13 років ув’язнення, одного – до 15 років.

Прокурори в суді довели, що у 2014 році засуджені зрадили присязі та прийняли пропозицію росіян зайняти посади окупаційних суддів Верховного суду Республіки Крим; голови та судді Сімферопольського районного суду Республіки Крим; суддів Євпаторійського та  Феодосійського міських судів; суддів Джанкойського міськрайонного суду.

Засуджені здійснювали правосуддя в інтересах держави-окупанта Росії, сприяючи становленню та зміцненню окупаційних органів на півострові.

Нагадаємо, троє суддів з тимчасово окупованого Криму отримали заочні вироки за державну зраду. Після анексії півострова фігуранти перейшли до російських судових органів і обійняли посади у підконтрольних Кремлю “Верховному суді Криму”, “Роздольненському районному суді” і “Київському районному суді” Сімферополя.

Також повідомлялося, що окупаційна суддя Євпаторійського міського суду заочно отримала 12 років позбавлення волі за державну зраду.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15490
Опубліковано: 23.11.23