Dark mode


A+ | Скинути | A-
Ігнат прокоментував наявність української SIM-карти в “шахедів”
Ігнат прокоментував наявність української SIM-карти в “шахедів”
Юрій Ігнат зазначив, що наразі з’ясовується, навіщо в російських дронах потрібна SIM-карта.

Спеціалісти вивчають, як SIM-карта українського оператора Київстар опинилася у ворожому “шахеді”,  і навіщо вона там взагалі потрібна. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

“Зрозуміло, що все що знаходиться вивчається спеціалістами й не завжди потрібно це видавати, чи знаємо ми щось, чи не знаємо. Але такі випадки є. Вони оприлюднені”, – зазначив він.

За словами Ігната, наразі з’ясовується, навіщо в російських дронах потрібна SIM-карта.

“Я думаю, що вони зроблять певні висновки”, – сказав речник.

Він додав, що ворог безумовно удосконалює своє озброєння. Це стосується як стрілецького озброєння, так і безпілотників.

“Зокрема, (росіяни – ред.) фарбують у чорний колір світлі “шахеди”, щоб ускладнити їх виявлення. Але ППО вже пристосовується і до таких ворожих так званих “модернізацій” і дає результат”, – розповів Ігнат.

Як відомо, за даними Інституту вивчення війни (ISW) повідомив, у дронах, які РФ запускає по території України, було знайдено SIM-карту українського оператора. Це нібито дозволяє росіянам використовувати мобільну мережу оператора для відстеження місцезнаходження безпілотника, а також для зміни траєкторії його польоту. У самій компанії заявили, що вже співпрацюють з правоохоронними органами для того, щоб “унеможливити повторення ситуації в майбутньому”.

Нагадаємо, у ніч з 30 листопада на 1 грудня Повітряні Сили України збили 18 з 25 дронів типу “шахед” і одну крилату ракету Х-59.

Також повідомлялося, що російські окупанти намагаються відтворити український надводний безпілотник SeaBaby, щоб застосувати проти України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15805
Опубліковано: 01.12.23