Dark mode


A+ | Скинути | A-
Уряд Орбана відверто перейшов на російські позиції – Туск
Уряд Орбана відверто перейшов на російські позиції – Туск
Фото: AP

На передньому плані (зліва направо): Дональд Туск і Віктор Орбан

Польский політик не певен, чи можна переконати угорського прем’єра змінити свою думку, бо “його стосунки з Путіним є органічними”.

Угорський уряд на чолі з Віктором Орбаном “відверто перейшов на російські позиції”. Про це заявив лідер “Громадянської коаліції” Польщі Дональд Туск і додав, що Орбан не приховує цього, повідомляє TVN24 в п’ятницю, 8 грудня.

Уряд Орбана блокує рішення, які передадуть Польщі 800 млн євро.

“Я обурений тим, що в останню хвилину – коли вони бігають за своїми грошима і посадами за своїх колег – вони не змогли врегулювати з Орбаном таке важливе для нас питання, як 800 млн євро на зброю”, – сказав він, посилаючись на уряд Матеуша Моравецького.

Туск також запевнив, що буде твердим на Європейській раді.

“Я переконаний, що відсьогодні більшість лідерів братимуть до уваги польську думку, коли йдеться про українські питання та коли йдеться про Угорщину та Орбана”, – наголосив політик.

Туск припустив, що зміна ставлення Орбана малоймовірна, оскільки “його стосунки з Москвою та Путіним є органічними”.

Зазначимо, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан продовжує виступати проти початку переговорів про вступ України до ЄС. Орбан заявив у соцмережі X (раніше Twitter), що в четвер, 7 грудня, він провів “чудову” зустріч із президентом Франції Емманюелем Макроном у Парижі. Лідер двох країн, зокрема, обговорили питання України. Однак, за інформацією французьких ЗМІ, за підсумком зустрічі “кожен залишився при своїй думці”.

Раніше ми писали, що Емманюель Макрон запросив угорського Віктора Орбана на зустріч у Парижі для пошуку компромісу в питанні початку переговорів з Україною про її вступ у ЄС.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12073
Опубліковано: 08.12.23