Dark mode


A+ | Скинути | A-
Нідерланди підтримали розширення Шенгенської зони
Нідерланди підтримали розширення Шенгенської зони
Фото: Unsplash

Нідерланди підтримали розширення Шенгенської зони

Шенгенська зона – група країн Європи, які домовилися не перевіряти паспорти людей, які перетинають кордони між ними. Це означає, що люди можуть вільно подорожувати Шенгенською зоною без будь-яких проблем.

Нідерланди дали свою згоду на приєднання Болгарії до Шенгенської зони. Це рішення поклало край давній суперечці між двома країнами. Про це у п’ятницю, 15 грудня, повідомляє Reuters.

Раніше Нідерланди не хотіли, щоб Болгарія приєдналася до Шенгенської зони, бо боялася корупції та міграції. Однак, як вказує агентство, Болгарія на сьогоднішній день виконала всі умови вступу до Шенгену.

Зазначимо, група країн Європи, які домовилися не перевіряти паспорти людей, які перетинають кордони між ними називається Шенгенською зоною. Це означає, що люди можуть вільно подорожувати в її межах без будь-яких проблем.

Зараз до Шенгенської зони входять 27 країн: Австрія, Бельгія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ісландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Чехія, Хорватія, Швейцарія, Швеція, Естонія.

Раніше офіційно почала діяти оновлена Шенгенська інформаційна система (SIS), що підтримує прикордонний контроль та співпрацю правоохоронних органів у 30 країнах Європи. 

Нагадаємо, недавно Хорватія приєдналася до Шенгенської зони.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15407
Опубліковано: 16.12.23