Dark mode


A+ | Скинути | A-
Відсидітися не вдасться. Павлюк закликав українців вступати до ЗСУ
Відсидітися не вдасться. Павлюк закликав українців вступати до ЗСУ
Чим більше українців знайдуть у собі мужність стати до лав ЗСУ, тим менше буде шансів у Росії втілити її кровожерливі задуми. І тим скоріше українські міста повернуться до нормального життя.

Про це заявив командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк.

Очільник Сухопутних військ закликав українців приєднуватись до ЗСУ

Він зазначив, що військова ситуація непроста, але вона набагато прогнозованіша та контрольованіша, ніж на початку повномасштабного вторгнення.

За словами Павлюка, зараз у розпорядженні ЗСУ є західне озброєння. Україна знає і розуміє задуми ворога, а також має талановитих і досвідчених командирів.

– Але скільки б допомоги ми не отримали, скільки б зброї у нас не було – нам бракує людей! Техніка сама не їде, зброя сама не стріляє, дрон сам не полетить. Підрозділи мають оновлюватись, – наголосив командувач.

Система ТЦК – не ідеальна, але мобілізація – це про захист держави

Російські пропагандисти змусили багатьох повірити в те, що мобілізація – це не про захист своєї держави від агресора, а про несправедливість і порушення прав, відзначив Павлюк.

Командувач додав, що об’єктивна реальність полягає в тому, що Росія відмовляє нам у праві на існування, а Збройні Сили України – це єдина сила, здатна зупинити і знищити ворога.

– Ворог розуміє тільки мову сили. Ми маємо змусити його забиратися геть з нашої землі. Якщо ми цього не зробимо, ніякого мирного життя, ніяких прав і свобод не буде взагалі,- підкреслив він.

Павлюк нагадав, що сьогодні більшість працівників ТЦК – це вчорашні воїни, якими усі захоплювались і пишались, а не прохачі і агітатори.

Він також визнав, що система ТЦК не ідеальна і наголосив, що над її вдосконаленням працюють.

– На всі випадки перевищення повноважень командування Сухопутних військ, правоохоронні органи оперативно реагують. Ми не будемо миритись із порушенням прав цивільних громадян, але й порушувати права військових не дозволимо, – підкреслив командувач.

Очільник Сухопутних військ також додав, що захист держави – це конституційний обов’язок громадянина.

У бої не відправляють без підготовки

Якщо громадянин отримав повістку чи сам прийшов в ТЦК оновити дані – це не означає, що завтра він поїде на штурм ворожих позицій, заявив Павлюк.

Він нагадав, що є визначена законом процедура: проходження військово-лікарської комісії, а також додаткових медичних обстежень, якщо на те є підстави. Згодом усі, кого визнали придатними до служби, без виключення – відправляються у навчальні центри.

– Базова загальновійськова підготовка триває місяць. Це відповідає стандартам країн-партнерів НАТО (4 тижні). Одночасно з цим ми вже впроваджуємо експеримент з розширення БЗВП до двох місяців, – зазначив командувач.

Упродовж цього терміну досвідчені інструктори дають усі необхідні знання і навички: навчають тактиці ведення бойових дій, поводженню зі зброєю, домедичній допомозі. Після проходження базової загальновійськової підготовки воїни потрапляють у військові частини. І не обов’язково саме на бойові посади, адже ЗСУ потрібні різні фахівці: водії, діловоди, кухарі, будівельники, ITівці тощо.

Павлюк зазначив, що у системі підготовки не все ідеально. Однак командування реагує на всі проблеми і виклики. А українські спроможності підготувати новобранців до ефективних бойових дій не гірші, ніж у більшості інших армій.

Командувач Сухопутних військ додав, що для командування ЗСУ кожний військовослужбовець – найвищий пріоритет. І це доведено до всіх командирів. Тому спочатку новачок набирається досвіду і лише потім може брати участь у бойових діях.

– Тому я закликаю українців залишити емоції, не піддаватись провокаціям. Маємо усвідомити, що відсидітися нікому не вдасться. Адже на кону – доля країни, доля нашої нації. росія нікого не залишить в спокої: ні тих, хто сховався, ні тих, хто зрадив Україну, – резюмував Павлюк.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що мобілізація 500 тис. осіб наразі не потрібна. Після аудиту ця цифра зменшилась.

Читайте також

Мобілізація у 300 тис. і наступ на Півночі: Зеленський оцінив загрози з боку РФ

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8931
Опубліковано: 08.04.24