Dark mode


A+ | Скинути | A-
Поцілунок із наслідками: як прибрати сліди від засосів
Поцілунок із наслідками: як прибрати сліди від засосів
Пристрасть та емоції можуть залишити після себе сліди у вигляді засосів. Є різні способи, що дозволять якнайшвидше позбутися їх чи замаскувати, якщо одяг не може приховати цей “подарунок” від темпераментного партнера.

За своєю суттю засос є нічим іншим як синцем. Він зʼявляється внаслідок травмування капілярів – найтонших кровоносних судин. Факти ICTV дізналися, як прибрати засос в домашніх умовах, та які засоби можуть допомогти у цій справі.

Як прибрати засос

Слід одразу зазначити, що повністю позбутися засоса, надто яскравого, за ніч не вийде. Так само не можна прибрати за кілька годин будь-який інший синець. Проте його зникнення можна прискорити, а також зробити менш помітним чи замаскувати.

Якщо минуло менше доби від появи засоса, то головне завдання – зробити його якомога меншим.

Прикладіть щось холодне

Це може бути лід, загорнутий у серветку, щоби не травмувати судини. Як варіант, охолодіть у морозилці ложку чи прикладіть холодний компрес та потримайте 15-20 хвилин. Це допоможе звузити капіляри, кров не так розходитиметься під шкірою, так засос буде меншим і світлішим.

Використайте крем від синців чи забоїв

Будьте дуже обережні з вибором препарату – вам потрібні крем чи мазь, що не матимуть ефекту розігріву, бо це лише погіршить ситуацію. Зверніть увагу на ті, що містять в складі дімeтилсульфоксид, гепарин або декспантенол. Щоби позбутися болісних відчуттів, можна випити знеболювальне, наприклад, парацетамол, але не ібупрофен чи аспірин. Ці препарати роблять кров рідшою, тож гематома лише збільшиться. Утім з прийомом ліків треба бути обережним і краще уточнити у лікаря, чи можна вам вживати той чи інший преперат.

Якщо минуло більш ніж доба від появи гематоми, то всі зусилля слід спрямувати на те, щоби організм якомога швидше позбувся синця та вивів з-під шкіри кров, що встигла згорнутися.

Робіть теплі компреси

Тепло пришвидшує кровообіг, але не треба надто перегрівати засос. Прикладайте такий компрес по кілька разів на день та тримайте по 10–15 хвилин.

Обережно робіть масаж

“Обережно” – це ключове слово, адже можна замість того, щоб позбавитися від одного синця, дістати інший. До того ж не слід масажувати гематому, яка болить від доторку. Якщо ж болісних відчуттів нема, посильте ефект від масажу, зробивши його за кілька хвилин до теплого компреса.

Скористайтеся засобами для загоєння та відновлення

Для цього можна, як купити спеціальну мазь в аптеці, так і використати сік того ж самого алое.

Вживайте в їжу продукти з вітамином С або К

Це допоможе пришвидшити відновлення шкірних покровів. Додайте у свій раціон більше цитрусових, помидори, сиру моркву, солодкий перець, листкових овочів, печінки та яєць. Якщо хочете скористатися біодобавками, памʼятайте, що для цього спочатку слід проконсультуватися з лікарем – не призначайте їх собі самостійно.

Нарешті, якщо часу чекати поки подіють всі ці методи у вас немає, просто замаскуйте засос за допомогою косметичних засобів. Це може бути коректор чи тональний крем. Зважайте, що найбільш ефективними у цьому разі будуть засоби із жовтуватим відтінком.

Читайте також

Місію виконано: “Лисий із Brazzers” підтримав Україну

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 7943
Опубліковано: 08.04.24