Dark mode


A+ | Скинути | A-
Ліквідовано канал продажу важких наркотиків і психотропів до країн ЄС
Ліквідовано канал продажу важких наркотиків і психотропів до країн ЄС
Щоб переслати заборонені речовини за кордон, використали поштові сервіси, а “замовлення” ховали у коробках з побутовою технікою.

Служба безпеки спільно з Національною поліцією ліквідувала ще один міжнародний канал продажу важких наркотиків та психотропів до країн Євросоюзу. Про це сьогодні, 25 січня, повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що в результаті спецоперації на території Тернопільської, Київської, Вінницької, Хмельницької та Черкаської областей нейтралізовано злочинну організацію наркоторговців, і під час оперативних заходів затримано шістьох учасників угруповання, які виготовляли й збували амфетамін, α-PVP, мефедрон і LSD в промислових обсягах.

За даними СБУ, щомісяця зловмисники виробляли до 40 кг заборонених речовин на загальну суму понад 20 млн грн.

“Для виробництва “товару” вони облаштували 2 нарколабораторії. Наркоцехи діяли у підвалах домоволодінь та гаражах фігурантів. Готову “продукцію” збували у різних регіонах України через систему так званих “закладок”, які встановлювали наркодилери”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що фігуранти спробували продавати синтетичні наркотики і психотропи до Євросоюзу.

“Щоб переслати заборонені речовини за кордон, використали поштові сервіси, а “замовлення” ховали у коробках з побутовою технікою. Для пошуку клієнтів учасники угруповання створили мережу спеціалізованих Телеграм-каналів, де пропонували весь “асортимент власної продукції”, – повідомляють у спецслужбі.

Проведено 34 обшуки, під час яких було виявлено: ⁠майже 8 кг α-PVР, амфетаміну; ⁠понад 500 літрів прекурсорів для виготовлення психотропів; ⁠понад 600 “закладок”, підготовлених до збуту; ⁠обладнання для виробництва та фасування «товару»; ⁠чорнові записи і телефони з даними про міжнародний наркотрафік; майже 0,5 млн гривень, ймовірно одержаних злочинним шляхом.

Затриманим повідомлено про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, на Київщині наркоторговці влаштували пожежу, щоб “замести сліди”.

Раніше повідомлялося, що на Львівщині викрили нарколабораторію та вилучили наркотиків майже на 90 мільйонів гривень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13156
Опубліковано: 25.01.24