Dark mode


A+ | Скинути | A-
В столиці судитимуть лікаря, що вимагав $6000 за операцію, яку мали провести безоплатно
В столиці судитимуть лікаря, що вимагав $6000 за операцію, яку мали провести безоплатно
Про це повідомила поліція Києва.

Як розповіли поліціянти, до медустанови звернувся чоловік із показаннями на планову операцію. Після виконаного хірургічного втручання лікар почав вимагати від родички пацієнта хабар за надану меддопомогу та подальше забезпечення належного післяопераційного лікування.

У тому разі, якщо жінка не надасть кошти, лікар погрожував, що її батько буде позбавлений кваліфікованого медичного догляду, кажуть у поліції. Правоохоронці затримали посадовця під час отримання зазначеної суми хабаря.

Затриманому оголосили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Раніше повідомлялось: Вимагав $6000 за безкоштовну операцію — у Києві викрито посадовця Інституту урології

Нині досудове розслідування завершили, а обвинувальний акт скерували до суду. Якщо вину лікаря доведуть, йому загрожує увʼязнення від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років з конфіскацією майна.

Також Хрещатик повідомляв про те, що у Києві обвинуваченого за 9-ма статтями лікаря-стоматолога, засуджено до 10 років ув'язнення.

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19443
Опубліковано: 06.02.24