Dark mode


A+ | Скинути | A-
Тимофій та Марк – цих дітей вбила Росія: Зеленський звернувся до Заходу після атаки на Одесу
Тимофій та Марк – цих дітей вбила Росія: Зеленський звернувся до Заходу після атаки на Одесу
Немовля – чотири місяці, його звали Тимофій. Та хлопчик – Марк, ще трьох років дитині не виповнилось. Цих дітей вбила Росія під час атаки Шехедів на Одесу.

З цих слів почав своє вечірнє звернення президент України Володимир Зеленський та висловив співчуття сімʼям загиблих.

– Увесь день в Одесі тривала рятувальна операція на місці влучання російського Шахеда. Зараз ДСНС, поліція та інші служби продовжують працювати – є інформація про людей під завалами. Станом на цей час відомо про сім загиблих, і серед них дві дитини. Мої співчуття всім рідним та близьким. Вісім людей постраждали – ще дитина, три роки, дівчинка, – сказав Зеленський.

Зеленський закликав Захід надати Україні зброю та ППО

Президент зазначив, що усім, хто був поранений, надається необхідна допомога. Та закликав західних партнерів не затягувати передання Україні озброєння, бо щодня кількість загиблих від російської агресії дітей зростає.

– Я дякую кожному й кожній, хто бере участь у рятувальній операції, хто підтримує людей. Дуже важливо бути всім разом, допомагати. У таких атаках саме Шахедами жодного військового сенсу немає і бути не може – це терор, який має на меті виключно знищення життів, виключно залякування людей. Світ знає, що можна протиставити терору. Світ має достатньо систем ППО, систем захисту від Шахедів і ракет. І затягування з постачанням зброї для України, ППО для захисту наших людей призводить, на жаль, до таких втрат, до того, що перелік дітей, чиї життя забирає Росія, постійно зростає, – додав Зеленський.

Президент наголосив, що російський терор повинен програти і якщо комусь ще не вистачає мотивації, Шахеди щоночі – це мотивація.

– Російські ракети, російське зло. Кожна наша втрата. Кожен наш воїн, який віддав своє життя заради незалежності України. Чітке розуміння ворога і реальна, не удавана повага до наших героїв – усе це мотивація битись. Знищувати окупантів. І працювати заради нашої держави і людей. Заради зміцнення України, – підкреслив глава держави. Та додав, що кожен, хто працює на державу, повинен бути в державі, за державу, дбати про державу.

– Щодня я в комунікації з партнерами, щоб ми могли отримати саме те, що необхідно. Щодня – доповіді військових. Щодня Головком та командувачі на фронті, саме там, де потрібно. У Головкома – карт-бланш на кадрові зміни в армії, в штабах – будь-які, – сказав він.

За словами Зеленського українські командири мають знати фронт, відчувати фронт – реальні потреби. Мають реально бути із солдатами, сержантами. Бути такими, якими потрібно, щоб досягати українських цілей.

На початку тижня після повернення генерал-полковника Сирського з фронту президент очікує його з детальною доповіддю та конкретними пропозиціями щодо подальших змін і наших дій.

– Готуємо і подальшу роботу з партнерами – наші зустрічі, наші перемовини – заради зброї для України, заради безперервності підтримки. Сила потрібна, і від усіх. Треба виграти цю битву. Битву проти зла і також проти зневіри, на яку Путін дуже розраховує. Треба захистити Україну і життя. І ми можемо це зробити. Я дякую кожному й кожній, хто зараз у бою, на бойових постах, на бойових завданнях! Дякую всім воїнам мобільних вогневих груп, усім, хто захищає наше небо! Дякую всім, хто працює в оборонці та щодня збільшує наше власне виробництво зброї. Це надзвичайно важливо, – сказав Зеленський.

Наприкінці своєї промови він відзначив колектив ДСНС України – усіх рятувальників, а особливо тих, які працюють зараз в Одесі. Це Денис Пантелеєв, Віталій Чурилін, Олександр Ковзолович, Олександр Дога, Дмитро Головченко, Олексій Гармаш, Федір Кайсин, Олександр Попов, Михайло Тегза, Андрій Бахметьєв, Геннадій Карагеоргі.

Читайте також

Влучання дрона в багатоповерхівку Одеси: кількість загиблих зросла до семи, серед них двоє дітей

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18016
Опубліковано: 02.03.24