Dark mode


A+ | Скинути | A-
Лікар-дієтолог розповіла про небезпечну властивість томатного соку
Лікар-дієтолог розповіла про небезпечну властивість томатного соку
З-за великої кількості солі, що міститься в томатному соку, його регулярне вживання може виявитися небезпечним для організму гіпертоніків. Про це в ЗМІ повідомила лікар-дієтолог Лідія Іонова.

За словами Іонової, людям з гіпертонією необхідно завжди звертати пильну увагу на кількість вживаної солі. Однак виробники того ж томатного соку не завжди інформують про це.

Між тим, стверджує лікар, під час пиття томатного соку смакові рецептори не вловлюють ступінь його солоності. Лідія Іонова помітила, що томатний сік здатний призводити до підвищення артеріального тиску, і гіпертонікам краще відмовитися від пиття такого соку готового виробництва.

«Людям з артеріальною гіпертонією взагалі слід уникати регулярного вживання томатного соку, або робити його самостійно з томатної пасти без додавання солі», – поділилася рекомендацією лікар.

Певну небезпеку томатний сік таїть в собі і для тих, хто страждає від захворювань шлунково-кишкового тракту в стадії загострення. Лідія Іонова підкреслила, що в таких обставинах не слід вживати не тільки томатний сік, але і велику частину продуктів в сирому вигляді, овочі і фрукти.

При цьому іншим томатний сік буде корисний: зокрема, для захисту від ракових захворювань.

«Томатний сік цінний з точки зору великого вмісту лікопіну. Лікопін – це антиоксидант, який володіє дуже потужними, в тому числі протираковими, властивостями», — сказала лікар-дієтолог.

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10429
Опубліковано: 06.11.23