Dark mode


A+ | Скинути | A-
Зігріє та підніме настрій: 5 рецептів духмяного глінтвейну
Зігріє та підніме настрій: 5 рецептів духмяного глінтвейну
Цей неймовірно запашний  напій зазвичай готують з червоного вина та ароматних прянощів. Щоб підняти настрій та зігрітися у негоду, Факти ICTV пропонують 5 рецептів глінтвейну на будь-який смак.

Рецепт 1. Класичний глінтвейн

Інгредієнти

1 пляшка червоного вина;

4-5 бутонів гвоздики;

2 палички кориці;

3-4 шматочки апельсинової цедри;

2-3 ст. л. цукру.

Приготування

У каструлі зігрійте червоне вино на середньому вогні.

Додайте гвоздику, корицю, апельсинову цедру та цукор.

Зменште вогонь і нагрівайте напій протягом 20-30 хвилин, щоб вино увібрало смак спецій.

Зніміть з вогню, процідіть та подавайте глінтвейн гарячим. За бажанням можна додати апельсиновий сік.

Рецепт 2. Глінтвейн з лимоном та медом

Інгредієнти

1 пляшка червоного вина;

1 лимон;

4-5 бутонів гвоздики;

2 палички кориці;

2-3 ст. л. меду;

цедра одного апельсину.

Приготування 

Наріжте тонкими смужками лимон та апельсинову цедру.

У каструлі зігрійте червоне вино на середньому вогні.

Додайте гвоздику, корицю, лимон, апельсинову цедру і мед, доведіть до кипіння та зніміть з вогню.

Процідіть та подавайте глінтвейн гарячим.

Рецепт 3. Глінтвейн з грушею та імбирним чаєм

Інгредієнти

1 пляшка вина (білого або червоного);

1 груша;

2 пакетики імбирного чаю;

4-5 бутонів гвоздики;

2 палички кориці.

Приготування

Вимийте грушу та наріжте тонкими скибочками.

У каструлі зігрійте вино на середньому вогні.

Додайте нарізану грушу, гвоздику, корицю та пакетики імбирного чаю.

Доведіть суміш до кипіння, зніміть з вогню та дайте напою настоятися протягом 10-15 хвилин.

Процідіть та подавайте глінтвейн з імбирним ароматом.

Рецепт 4. Безалкогольний глінтвейн

Інгредієнти

1 л виноградного соку;

1 апельсин;

1 лимон;

4-5 бутонів гвоздики;

2 палички кориці.

Приготування

Підігрійте виноградний сік на середньому вогні.

Додайте нарізані цитрусові, гвоздику та корицю.

Процідіть та подавайте гарячим.

Рецепт 5. Глінтвейн з травами та медом

Інгредієнти

1 пляшка десертного вина;

1 ч.л. розмарину;

1 ч.л. чебрецю;

4-5 бутонів гвоздики;

2 палички кориці;

2-3 ст. л. меду.

Приготування

У каструлі зігрійте червоне вино на середньому вогні.

Додайте мед, розмарин, чебрець, гвоздику та корицю.

Зніміть з вогню, процідіть та подавайте гарячим.

Ще більше рецептів страв та напоїв можна знайти на сайті Смачно.

Читайте також

Глінтвейн: у чому користь і чи можна від нього сп’яніти

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 26532
Опубліковано: 08.11.23