Dark mode


A+ | Скинути | A-
Генштаб: Росія активніше застосовує хімічні атаки
Генштаб: Росія активніше застосовує хімічні атаки
Найчастіше ворог використовує гранати, такі як К-51, РГР, які скидає з БПЛА. А також здійснюються артилерійські обстріли снарядами із вмістом хімічно-небезпечних речовин.

З початку широкомасштабного вторгнення російська армія 626 разів застосовувала хімічну зброю в Україні. Водночас динаміка використання ворогом такої зброї зростає. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Так, щодня фіксується до 10 випадків застосування хімічних речовин. Загалом, лише за січень поточного року був 51 випадок.

Найчастіше ворог використовує гранати, такі як К-51, РГР, які скидає з БПЛА. Проте, застосовуються і саморобні вибухові пристрої, споряджені речовинами подразнювальної дії. А також здійснюються артилерійські обстріли снарядами із вмістом хімічно-небезпечних речовин.

Зокрема, 14 грудня 2023 року виявлено застосування нового типу спеціальних газових гранат РГ-ВО з вмістом хімічної речовини CS.

Нагадаємо, торік повідомлялося про можливе застосування російською армією хімічної зброї у Маріуполі, а також в Ізюмському районі Харківської області. Крім того, у Сумській області після перебування окупантів виявили залишки зарину та інших отруйних речовин.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18290
Опубліковано: 13.01.24