Dark mode


A+ | Скинути | A-
Люди стали відмовлятися від цигарок – ВООЗ
Люди стали відмовлятися від цигарок – ВООЗ
Фото: Unsplash

Вживання тютюну у світі скорочується

ВООЗ закликає країни продовжувати впроваджувати політику контролю над споживанням тютюну та боротися з втручанням тютюнової промисловості.

У світі зменшується споживання тютюну, попри спроби тютюнової промисловості збільшити число тих, хто палить. Про це у вівторок, 16 січня, йдеться у звіті ВООЗ.

Згідно з оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі сьогодні налічується 1,25 мільярда дорослих споживачів тютюну.

“Тенденції 2022 року показують зниження споживання тютюну в усьому світі. Приблизно 1 з 5 дорослих у світі вживає тютюн у порівнянні з 1 з 3 у 2000 році”, – вказується у звіті. 

В документі сказано, що 150 країн успішно скорочують споживання тютюну. Наприклад, Бразилія досягла скорочення показника на 35% з 2010 року, тоді як Нідерланди на межі досягнення 30%.

Директор Департаменту зміцнення здоров’я ВООЗ Рюдігер Креч застеріг від “самовдоволення”.

“Я вражений тим, до якої глибини спускається тютюнова промисловість, щоб отримати прибутки ціною незліченних життів. Ми бачимо, що в ту хвилину, коли уряд вважає, що виграв боротьбу з тютюном, промисловість користується можливістю маніпулювати політикою охорони здоров’я та продавати свою смертоносну продукцію”, – пояснив посадовець. 

ВООЗ закликає країни продовжувати впроваджувати політику контролю над тютюном.

В звіті зазначено, що найбільше курців нині проживають у регіоні Південно-Східної Азії. Там їх – 26,5%. У європейському регіоні таких 25,3% від загального населення. При цьому рівень вживання тютюну серед жінок у Європейському регіоні більш ніж удвічі перевищує середній світовий показник і знижується набагато повільніше, ніж у всіх інших регіонах.

“Попри те, що протягом багатьох років ці цифри постійно зменшувалися, до 2025 року світ досягне відносного скорочення вживання тютюну на 25%, не досягнувши добровільної глобальної мети скорочення на 30% від базового рівня 2010 року. Лише 56 країн світу досягнуть цієї мети, що на чотири країни менше з часу останнього звіту у 2021 році”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні діє платформа, на якій можна повідомити про куріння у громадських місцях та інші порушення антитютюнового законодавства.

У Канаді будуть попереджати про шкідливість паління на кожній цигарці

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 27802
Опубліковано: 17.01.24