Dark mode


A+ | Скинути | A-
Затримано колаборанта-викрадача під час спроби виїхати в ЄС
Затримано колаборанта-викрадача під час спроби виїхати в ЄС
СБУ зазначає, що зловмисник входив до складу окупаційного “МВС РФ” на окупованій частині Запорізької області.

Служба безпеки України та Національна поліція України затримали колаборанта, що допомагав окупантам ув’язнювати українців на тимчасово окупованій частині Запоріжжя. Зловмисник входив до складу окупаційного “МВС РФ”. Про це СБУ повідомила на своєму Telegram-каналі.

“Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у Львові, куди він приховано прибув для подальшого виїзду до Євросоюзу. За даними слідства, фігурантом є мешканець Василівського району, що на Запоріжжі, який у червні 2022 року вступив до рядів окупаційного “райвідділу поліції”, – йдеться в повідомленні.

Там його призначили “дільничним відділу у справах неповнолітніх”, щоб він виконував завдання Кремля щодо придушення спротиву загарбникам. Зловмисника включили до складу “каральних загонів», які викрадали місцевих жителів прямо посеред вулиці або з власних осель.

Росіяни відвозили цих людей до російських катівень, де піддавали жорстоким тортурам, зокрема з використанням електричного струму.

Колаборант разом із озброєними окупантами грабував помешкання місцевих жителів під виглядом обшуків. У громадян викрадали гроші, одяг, оргтехніку та інше приватне майно.

“Фігуранта залучали до охорони окупаційних “виборчкомі” під час проведення псевдореферендуму рф щодо “приєднання” регіону до складу країни-агресора. Однак наприкінці 2023 року зловмисник виїхав до Львова як внутрішньо переміщена особа з тимчасово окупованої території на півдні України. У місті чоловік оселився у своїх родичів і готувався нелегально перетнути кордон у напрямку сусідньої країн ЄС”, – йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за статтею Колабораційна діяльність (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Зловмисник нині перебуває під вартою, йому загрожує до 15 років тюрми.

Раніше ми вже писали, СБУ затримала посадовця Верховного суду. Чиновник заперечував суверенітет України, пропонував віддати росіянам південні регіони, а також почати наступ на Львів.

Додамо, в Києві викрито зрадника, що шпигував за Третьою штурмовою бригадою.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9529
Опубліковано: 08.02.24