Dark mode


A+ | Скинути | A-
Програє Україна – програють усі: Британія та Франція закликали збільшити допомогу Києву
Програє Україна – програють усі: Британія та Франція закликали збільшити допомогу Києву
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон і його французький колега Стефан Сежурне попередили Захід про ціну відмови підтримати Україну у війні проти російських окупантів.

Кемерон і Сежурне у спільній статті для Telegraph закликали союзників зробити ще більше для перемоги над Росією.

Так, автори у своїй колонці, присвяченій 120-й річниці Антанти, написали, що у світі настали “темні часи” з огляду на війну загарбницьку війну Росії в Україні, ситуацію на Близькому Сході та проблеми зі зміною клімату.

За їхніми словами, повномасштабна війна Росії в Україні триває вже третій рік і дуже тисне на європейську та євроатлантичну безпеку.

– Нам обом абсолютно ясно: Україна має виграти цю війну. Якщо Україна програє, програємо ми всі. Якщо ми не підтримаємо Україну зараз, це коштуватиме набагато дорожче, ніж відсіч Путіну, – йдеться у статті.

Кемерон і Сежурне наголосили, що їхні країни пишаються тією підтримкою, яку надали Україні, починаючи з санкцій і закінчуючи скоординованими поставками перших ракетних систем дальнього радіусу дії SCALP-EG і Storm Shadow.

Минулого місяця перші українські пілоти закінчили навчання в королівських ВПС Великої Британії та розпочали тренування в Повітряно-космічній армії Франції в рамках програми з підвищення здатності України літати на сучасних винищувачах F-16.

– Ми повинні зробити ще більше, щоб перемогти Росію. Світ спостерігає за нами – і судитиме нас, якщо ми зазнаємо невдачі, – зазначили Кемерон і Сежурне.

Девід Кемерон відвідає Вашингтон

Цього тижня британський міністр відвідає Вашингтон, щоб обговорити, як спікер Палати представників Майк Джонсон може переконати республіканців проголосувати за новий пакет військової допомоги для України, на який Київ чекає вже кілька місяців.

Кемерон і Сежурне вважають, що ні Франція, ні Велика Британія самотужки вирішать ці проблеми з боєприпасами та озброєнням для України.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11093
Опубліковано: 08.04.24