Dark mode


A+ | Скинути | A-
Британець став першою людиною, яка пробігла через всю Африку
Британець став першою людиною, яка пробігла через всю Африку
Фото: twitter.com/hardestgeezer

Расс Кук пробіг понад 16 000 кілометрів за 352 дні

Расс Кук став першою людиною, яка пробігла від краю до краю Африки. Він пробіг через тропічні ліси, гірські хребти і перетнув Сахару.

Расс Кук з Великої Британії став першою людиною, яка пробігла через всю Африку. Про це повідомляє The Guardian.

27-річний спортсмен пробіг понад 16 000 кілометрів за 352 дні через 16 країн. Він розпочав забіг 22 квітня 2023 року з найпівденнішого прибережного курорту Агулхас. 7 квітня 2024 року чоловік завершив забіг у найпівнічнішій точці Тунісу – Рес-Енгела.

Расс Кук біг через тропічні ліси, гірські хребти і перетнув Сахару. На 200-й день забігу за порадою лікарів він зменшив щоденний кілометраж.

“Я витратив кілька днів на те, щоб зробити рентген-знімки. Зрештою, ніяких пошкоджень кісток лікарі не виявили, тому я мав просто зменшити свій темп й продовжувати свій шлях”, – писав він тоді у соцмережах.

Він також пережив кілька невдач, включаючи пограбування під дулом пістолета в Анголі, затримання озброєними мачете людьми в Республіці Конго та ускладнення з візами. Зокрема, на кордоні з Алжиром йому не дозволили в’їхати в країну. Однак після публікації відеозвернення, яке переглянули понад 11 мільйонів людей, посольство Алжиру у Великобританії надало йому візу.

Чоловік назвав свій пробіг “найскладнішим викликом у своєму житті”. Однак йому вдалося зібрати на благодійність понад 600 тисяч фунтів стерлінгів.

Зібрані кошти підуть до благодійної організації Running Charity, яка проводить програми з бігу та психічного здоров’я для молодих людей, що опинилися без даху над головою, а також до організації Sandblast, яка сприяє підвищенню обізнаності про жителів Сахари.

 twitter.com/hardestgeezer

Раніше повідомлялося, що норвежець Кен Сторнес, відомий своїми екстремальними стрибками, здійснив “стрибок смерті” у крижану воду.

Легкоатлетка побила 41-річний світовий рекорд у бігу на 400 метрів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 7147
Опубліковано: 08.04.24