Dark mode


A+ | Скинути | A-
Понад 400 поліцейських у ФРН підозрюють у праворадикальних настроях
Понад 400 поліцейських у ФРН підозрюють у праворадикальних настроях
Фото: Reuters (архів)

У Німеччині понад 400 поліцейських підозрюють у праворадикальних настроях

Фактична кількість може бути значно більшою, оскільки чотири федеральні землі – Берлін, Мекленбург-Передня Померанія, Бремен і Тюрінгія – не надали поточні цифри.

У Німеччині понад 400 поліцейських стали об’єктами дисциплінарних проваджень або розслідувань через підозру в праворадикальних поглядах. Про це з посиланням на дані у відповідь на надіслані запити, повідомляє журнал Stern.

“Дисциплінарні провадження або розслідування зараз ведуться проти щонайменше 400 поліцейських у федеральних землях за підозрою в правоекстремістських поглядах та/або дотриманні ідеології змови”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фактична кількість може бути значно більшою, оскільки чотири федеральні землі – Берлін, Мекленбург-Передня Померанія, Бремен і Тюрінгія – не надали поточні цифри.

“Офіцери поліції, які не стоять на засадах конституції, а натомість дотримуються екстремістських поглядів, становлять велику небезпеку для демократії та верховенства права… Я не хочу, щоб ці люди були в поліції”, – сказав з цього приводу міністр внутрішніх справ землі Північний Рейн-Вестфалія Герберт Ройль.

Уповноважений з питань федеральної поліції в Бундестазі Улі Грьотш додав, що небезпека більша, ніж будь-коли, оскільки праві екстремісти навмисно намагаються дестабілізувати поліцію.

Раніше повідомлялося, що ультраправа партія Альтернатива для Німеччини втратила популярність після загальнонаціональних демонстрацій проти цієї політсили.

У ФРН з’явилася проросійська ліва партія

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17227
Опубліковано: 04.04.24