Dark mode


A+ | Скинути | A-
?? Спільна робота над захистом об’єктів критичної інфраструктури та реагуванн…
?? Спільна робота над захистом об’єктів критичної інфраструктури та реагуванн…
​​???? Спільна робота над захистом об’єктів критичної інфраструктури та реагування на інциденти: Держспецзв’язку провела командно-штабні навчання CIREX.CoBridge

20 жовтня Держспецзв’язку та Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» провели масштабні навчання CIREX.CoBridge у форматі ТТХ (tabletop exercises), присвячені захисту об’єктів критичної інфраструктури від фізичних та кібератак.  

Учасники – представники центральних органів влади та об’єктів критичної інфраструктури у сфері транспорту, органів цивільного захисту, правоохоронних органів, зокрема Нацполіції, СБУ, та інших – відпрацьовували:

???? шляхи запобігання потенційній ворожій атаці на один із важливих об’єктів транспортної інфраструктури, про планування якої, за сценарієм, стало відомо із соцмереж;

???? порядок обміну інформацією та координацію дій під час такої атаки;

???? механізми реагування на інцидент та усунення наслідків можливої фізичної атаки з кіберкомпонентом у разі її реалізації тощо.

???? «Захист критичної інфраструктури – наш спільний обов’язок. Важливо, що під час таких навчань представники різних органів, установ, компаній можуть на конкретних прикладах перевірити свою спроможність протистояти загрозам, готовність реагувати як на фізичні, так і на кібератаки з боку ворога. Тренування дають змогу визначити слабкі місця у захисті, усунути прогалини та в реальних ситуаціях не припускатися помилок», – зазначив заступник голови Держспецзв’язку Олександр Потій.

Це вже треті у 2023 році навчання CIREX, які проводить Держспецзв’язку. Попередні заходи були присвячені кіберзахисту у місцевих органах влади та захисту від кібератак енергетичної інфраструктури України.

Навчання розроблені на базі методичних рекомендацій Агентства США з питань кібербезпеки та захисту інфраструктури (CISA). 

Захід проводиться в межах реалізації Національного плану захисту та забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури, затвердженого Кабінетом Міністрів України та розробленого за допомоги Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

???? Нагадаємо, що Держспецзв’язку визначена уповноваженим органом у сфері захисту критичної інфраструктури України. Уповноважений орган координує діяльність суб’єктів національної системи захисту, забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері захисту критичної інфраструктури.

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17057
Опубліковано: 20.10.23