Dark mode


A+ | Скинути | A-
Данілов назвав “трохи дивною” заяву Столтенберга про війну в Україні
Данілов назвав “трохи дивною” заяву Столтенберга про війну в Україні
Секретар РНБО висловив впевненість, що у НАТО вистачить спроможностей наростити виробництво боєприпасів для України.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов прокоментував в ефірі телемарафону заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що війна Росії проти України виснажила запаси союзників. Він назвав це “трохи дивною заявою”.

 

“Ми ведемо війну – ведемо тією зброєю, яку нам надають партнери. Альянс готувався до великих війн, до тих процесів, які відбулись у світі, а вони були спрогнозованими… Хто каже, що війну можна було відтермінувати, вона була неможливою – все це люди, які не знають історію і не розуміють, як побудований сучасний світ”, – заявив секретар РНБО.

 

Данілов висловив впевненість, що у НАТО вистачить спроможностей наростити виробництво, і що в наявності у союзників є і сучасна зброя, яку поки що не надають Україні. 

 

“Я більш ніж впевнений, що якщо наші партнери будуть дотримуватись своїх зобов’язань, а вони це підтверджують кожного разу, то проблем із постачанням не буде. Питання тільки часу”, – додав секретар РНБО.

 

На пресконференції з прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном 24 жовтня генсек НАТО заявив, що війна Росії проти України виснажила запаси союзників. Столтенберг вважає, що нарощування виробництва важливе для задоволення потреб України та забезпечення оборони НАТО. Він зауважив, що швидкість та обсяги мають значення, оскільки “Росія знову готується використовувати зиму як зброю у війні”.

Раніше в НАТО запевнили, що мають необхідні ресурси, для одночасної підтримки Ізраїлю у конфлікті з ХАМАС, а також допомозі Україні у війні з РФ.

У НАТО наголосили на подальшій підтримці України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17845
Опубліковано: 25.10.23