Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Києві у "вікні життя" залишили 10-денне немовля — що відомо про перший випадок за жовтень?
У Києві у "вікні життя" залишили 10-денне немовля — що відомо про перший випадок за жовтень?
Цей випадок уже другий від початку року й восьмий за весь час існування "вікна життя" при Київському міському центрі репродуктивної і перинатальної медицини.

Про це розповідає ТСН.

Хлопчику 10 днів і медики назвали його Назаром

Дитині, яку залишили у "вікні життя", десять днів. Медики назвали хлопчика Назаром. Немовля рідні залишили у Києві кілька днів тому, хлопчик був одягнений та закутаний у ковдру. Поруч була записка з ймовірно датою народження.  Лікарі зазначають, що хлопчик доношений і здоровий.

"Я не знаю, чи можна його назвати щасливчиком, але везунчиком його назвати точно можна, тому що і народжений був у медичному закладі, і очевидно, що був вакцинований, і сюди був принесений, в абсолютно безпечні умови. І далі в нього є великі шанси потрапити в достойну родину" завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених Олена Тетеріна

Поруч із Назаром у сусідньому боксі - ще один покинутий малюк. Від нього мати відмовилася одразу після пологів. Такі випадки теж трапляються. А "вікно життя" лікарі називають найбільш гуманним виходом для тих жінок, які не можуть залишити дитину, але хочуть зберегти їй життя. Таких жінок не переслідують, крім того, мати протягом двох місяців має право забрати дитину, якщо передумає. 

Це - час упродовж якого дитину не мають віддавати на всиновлення. Довести своє материнство можна через ДНК-тест. Але, у столиці жодного такого випадку не було. Назар - другий, кого залишили у "вікні життя" від початку року і восьмий - відколи воно тут з'явилося. Усі діти нині живуть у родинах. А медики досі пам'ятають ім'я кожного.

Назара днями перевезуть до іншої лікарні, а потім - до "Будинку дитини". Далі ж, сподіваються медики, у їхнього підопічного, як і в усіх малюків зі схожою долею - з'явиться родина.

Раніше Хрещатик писав, що в Києві у "вікні життя" залишили другу дитину за жовтень.

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 39152
Опубліковано: 29.10.23