Dark mode


A+ | Скинути | A-
В Україні прискорилося проходження ВЛК, - МОЗ
В Україні прискорилося проходження ВЛК, - МОЗ
МОЗ продовжує працювати над виконанням рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо військово-лікарської експертизи, яке направлено на пришвидшення проходження ВЛК.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Міністерства охорони здоров'я України.

Зміни передбачають встановлення граничних строків проведення досліджень і медоглядів військовозобов’язаних, а саме:

проведення медичних оглядів щодо придатності до військової служби - не більше як 4 робочі дні;проведення лабораторних досліджень - не більш як 3 робочі дні;проведення інструментальних досліджень  - не більш як 3 робочі дні.

За словами міністерства, голови обласних військових адміністрацій, керівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки й працівники закладів охорони здоров’я повинні дотримуватися вказаних строків.

Також вони повинні організувати раціональні маршрути проходження ВЛК і контролювати, щоб військовозобов’язані проходили медогляди за окремою чергою.

Зміни у військово-лікарських комісіях

Нещодавно Кабмін ухвалив запровадження електронного документообігу під час та після проходження військово-лікарської комісії. Також в Україні змінили порядок проходження ВЛК.

Крім того, як анонсував президент Володимир Зеленський, в Україні перевірять довідки про інвалідність та непридатність до служби в армії, видані за час повномасштабної агресії РФ.

РБК-Україна раніше розповідало, які документи потрібні для проходження військово-лікарських комісій.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13557
Опубліковано: 29.10.23