Dark mode


A+ | Скинути | A-
Азарову повідомлено про нову підозру
Азарову повідомлено про нову підозру
Азаров, використовуючи російські медіа і мережу Інтернет, здійснює активну інформаційну діяльність у співпраці з Росією.

Колишньому прем’єр-міністру України Миколі Азарову повідомлено про нову підозру. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, Азаров, який з 2014 року переховується на території держави-агресора РФ, з початку повномасштабного вторгнення і по теперішній час, використовуючи російські медіа і мережу Інтернет, здійснює активну інформаційну діяльність у співпраці з Росією.

Колишній український високопосадовець регулярно бере участь в ефірах російських інформаційних каналів, відео з яких згодом розповсюджуються в інтернеті. Шляхом просування російських наративів, він проводить інформаційну діяльність, спрямовану на дискредитацію України.

У відеозаписах, які були розміщені на Youtube-каналі Иная правда та медіапорталах російських ЗМІ, Азаров виправдовує збройну агресію РФ проти України, розпочату в 2014 році, та окупацію частини території України. Також він висловлює публічні заклики до повалення конституційного ладу в Україні насильницьким шляхом. Ексчиновник закликає до денацифікації та насильницької зміни української влади, та називає події в Бучі “фейком”.

Факти протиправної діяльності підозрюваного підтверджуються, окрім іншого, висновком судової експертизи.

Раніше повідомлялося, що колишньому прем’єр-міністру України Миколі Азарову і двом його поплічницям повідомлено про підозри за чотирма статтями Кримінального кодексу.

Харківські угоди: судитимуть Януковича та Азарова

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11215
Опубліковано: 01.11.23