Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Білого дому майже вичерпалися кошти для підтримки України: сподіваються на Конгрес
У Білого дому майже вичерпалися кошти для підтримки України: сподіваються на Конгрес
Останній пакет допомоги США на $425 млн, який був оголошений сьогодні, 3 листопада, містив у собі статтю витрат USAI (Ініціатива сприяння безпеці України) на $300 млн. Як повідомили у Білому домі, кошти за цією статтею витрати були вичерпані.

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр під час пресбрифінгу на борту президентського літака.

– Сьогоднішнє оголошення (пакету військової допомоги, – Ред.) вичерпало залишки коштів USAI, які наразі доступні для підтримки України, – заявила вона.

Жан-П’єр додала, що Білий дім наразі має обмежені запаси для виділення допомоги Україні в рамках повноважень президента США скорочувати військову допомогу для України безпосередньо з запасів Міноборони США (PDA).

За словами речниці адміністрації президента США, зараз офіційний Вашингтон зменшить обсяги виділених пакетів, аби задовольняти потреби українського війська і надалі, а також “розширити нашу здатність підтримувати Україну впродовж якомога довшого періоду”.

Білий дім вірить у підтримку масштабнішої допомоги з боку Конгресу

Вона також повторила заклик президента до Конгресу ухвалити масштабний запит президента Байдена з підтримкою для України та надіслати світові “важливий сигнал” про рішучість Сполучених Штатів. Жан-П’єр вважає, що як Демократична, так і Республіканська партії в Конгресі США схвалять цей запит.

– Що стосується ширшого пакету національної безпеки та внутрішніх питань – ми говоримо про Ізраїль, Україну та інші внутрішні питання в додатковому запиті – ми вважаємо, що тут існує двопартійна підтримка, – зауважила вона.

Представниця Білого дому каже, що ці потреби є екстреними, тому їх мають підтримати обидві партії.

– Отже, звісно, ми хочемо, щоби це просувалося, – додала Жан-П’єр.

Підтримка України в США: що передувало

Нагадаємо, Міністерство оборони США у п’ятницю, 3 листопада, оголосило про новий пакет військової допомоги для України на суму $425 млн. З них $300 млн – йдуть за проєктом USAI.

Перед цим Палата представників Конгресу США схвалила підтримку Ізраїлю окремо від допомоги для України. Раніше у президента США Джо Байдена вже заявляли, що глава Білого дому має намір ветувати цей законопроєкт.

Читайте також

США не побачили випадків розкрадання військової допомоги, наданої Україні – посол

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 21641
Опубліковано: 03.11.23