Dark mode


A+ | Скинути | A-
Виявлено три фактори, що визначають здоров’я в літньому віці
Виявлено три фактори, що визначають здоров’я в літньому віці
Стосунки з друзями і сім’єю, партнером по шлюбу, а також з іншими людьми серйозно впливають на стан здоров’я в літньому віці. Ці фактори змогли виявити вчені з Гарвардського університету.

Протягом майже 80 років гарвардські дослідники вивчали питання про те, які фактори допомагають нам залишатися здоровими в літньому віці. Професор психології і керівник дослідження Роберт Уолдінгер заявив, що на додаток до здорового способу життя літнім людям дуже важливо підтримувати соціальні контакти.

Відносини з друзями та родиною. Лікарі часто вимірюють рівень холестерину, щоб визначити стан здоров’я людини. Команда Уолдінгера, однак виявила, що стан здоров’я в літньому віці можна краще прогнозувати за кількістю міжособистісних відносин.

“Самотність вбиває, вона так само сильна в своєму руйнуванні, як куріння або алкоголізм”, – відзначають фахівці.

Якість відносин з іншими людьми. Дослідження виявило той факт, що кількість друзів і виникають в результаті відносини мають особливе значення для здоров’я в літньому віці.

«Те, наскільки ми щасливі в наших відносинах, сильно впливає на наше здоров’я», – підкреслюють експерти.

Відносини з партнером по шлюбу. Вчені резюмують, що вдалий щасливий шлюб робить значний вплив на психічне здоров’я людей. Ті, хто змушений жити у важкому для них шлюбі, частіше відчувають як емоційний, так і фізичний біль, кажуть вони.

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 23275
Опубліковано: 06.11.23