Dark mode


A+ | Скинути | A-
У цій системі себе не бачу: Сергій Жадан поміркував про похід у політику
У цій системі себе не бачу: Сергій Жадан поміркував про похід у політику
Після перемоги України ми не побачимо письменника та музиканта Сергія Жадана в жодному партійному списку. Адже він не має намірів йти у політику.

Чому Сергій Жадан не планує стати політиком

Письменник зауважив, що любить свою роботу та цілком задоволений тим, чим займається. Тож ніяких змін діяльності не планує. При цьому Жадан додав, що поважає політичні погляди співвітчизників.

– Розумію, що вони можуть бути різними. Може щось подобатися, щось не подобатися, але себе у цій системі я не бачу. Вона зовсім не відповідає моєму психотипу, моєму уявленню про порядність, гідність і норми комунікуювання, – пояснив Сергій Жадан.

Що Сергій Жадан думає про вибори в Україні під час війни

Письменник не розуміє, як в умовах воєнного стану можна провести прозорі та чесні президентські чи парламентські вибори.

– Частина території окупована, частина територій знаходиться у прифронтовій зоні, частина громадян знаходиться в окопах , – зазначив Жадан.

Автор такої ж думки і про політичну агітацію. Вважає, що вона не на часі.

Що Сергій Жадан сказав про критику влади

На думку письменника, українцям треба гуртуватися, а не займатися політиканством, оскільки у країни є пріоритети. Втім, не можна закривати очі на сумнівні вчинки та рішення, вважає Жадан.

– Коли ти бачиш, що люди, які би мали забезпечувати якусь чесність і прозорість, є фактично першими порушниками цієї угоди, цього пакту про ненапад, тоді багато речей і ставлення доведеться змінюватися, – резуюмував письменник.

Сергій Жадан активно їздить містами України з творчими виступами. Днями Жадан завітав до Одеси, де провідав могилу свого друга – художника Олександра Ройтбурда, що керував Одеським художнім музеєм.

Читайте також

Джек Глісон у вишиванці прочитав вірш Сергія Жадана

Фото: скрин з інтервʼю на каналі DW Українською

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 21333
Опубліковано: 08.11.23