Dark mode


A+ | Скинути | A-
Коштує €317 млн. Ізраїль вперше продав систему ПРО Праща Давида іншій країні
Коштує €317 млн. Ізраїль вперше продав систему ПРО Праща Давида іншій країні
Ізраїль вперше продав систему протиракетної оборони Праща Давида іншій країні. Нею стала Фінляндія.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони Ізраїлю.

Угоду про продаж уклало Міністерство оборони Ізраїлю з представниками Фінляндії та компанією-виробником Rafael.

Вартість системи ПРО сягає €317 млн.

Ілюстративне фото – Getty Images. На фоні ПРО Праща Давида командувач ізраїльської дивізії протиповітряної оборони BG Цвіка Хаймович (праворуч) і командувач 3-ю американською авіацією генерал-лейтенант Тімоті Рей.

Праща Давида була розроблена компанією Rafael Advanced Defense Systems. Її основне призначення – перехоплення ракет і крилатих ракет середньої-великої дальності, випущених на відстані від 40 до 300 км.

Міноборони Ізраїлю зазначає, що Праща Давида вважається однією з найдосконаліших у світі системою ПРО. Вона забезпечує багаторівневу протиракетну оборону. До неї входить система Залізний купол малої дальності, а також Стріла-2 та Стріла-3 великої дальності.

Зокрема, ЦАХАЛ більше семи років тому отримав на озброєння ЗРК Праща Давида. До травня 2023 року вона використовувалася лише один раз – для збиття ракети, випущеної з Сирії.

Вдруге Пращу Давида застосували у травні 2023 року. Під час чергового загострення з Сектором Газа система ПРО збила ракету, яка була спрямована на Єрусалим. Перехоплення однієї ракети за допомогою Пращі Давида коштує близько мільйона доларів.

Читайте також

Перехоплення ракети у космосі: як Ізраїль виграв “перший бій поза атмосферою Землі”

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18701
Опубліковано: 12.11.23