Dark mode


A+ | Скинути | A-
Україна має вдалий момент: що зміниться після закріплення ЗСУ на лівому березі Херсонщини
Україна має вдалий момент: що зміниться після закріплення ЗСУ на лівому березі Херсонщини
Українські сили відбили плацдарм на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Якщо події розвиватимуться позитивно, тоді ЗСУ вдасться не лише утримати тактичні плацдарми, але й об’єднати в один – оперативний.

За даними аналітиків, це дасть можливість рухатися вглиб тимчасово захоплених росіянами територій. А найголовніша мета – дійти до Кримського перешийка близько 100 км.

Військовий оглядач групи Інформаційний спротив Костянтин Машовець зазначив, що найближча ціль Сил оборони України – перерізання траси Олешки – Нова Каховка (дорога Т2206), відстань до якої становить 5-7 км.

На думку експерта, Росія не має можливості оперативно надсилати резерви на активні ділянки фронту, якщо не контролюватиме основні дороги у Херсонській області. Він звернув увагу, що ворог не зможе утримати лівий берег, якщо буде позбавлений можливості здійснювати маневри.

Аналітик Андрій Риженко вважає, що скоро окупанти можуть відвести сили РФ з Кінбурнської коси й прибережної зони Херсонської області (за 12 км на південь від Олешок).

Це дасть можливість не лише розблокувати морські шляхи до портів, а навіть захистити Очаків Миколаївської області від російських ударів з артилерії. Проте основне завдання Сил оборони України – перерізати логістику окупантів з Криму.

На думку Риженка, Україна має доволі вдалий момент для наближення до захопленого півострова. Він наголосив, що це зменшить стійкість росіян у Криму. Проте часу для маневрів обмаль через наближення зимових холодів.

Експерт Костянтин Машовець додав, що Москва не вводить у бій резервні сили, а має наміри блокувати відбитий ЗСУ плацдарм за допомогою тактичний груп. Вони діють на першому рубежі оборони РФ.

Читайте також

ЗСУ захопили плацдарм на лівому березі та збили Су-25: головні новини 14 листопада

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17830
Опубліковано: 14.11.23