Dark mode


A+ | Скинути | A-
Лувр придбав картину вартістю 24 млн євро, яку спочатку хотіли викинути
Лувр придбав картину вартістю 24 млн євро, яку спочатку хотіли викинути
Фото: Charles Platiau/Reuters

Картина Чімабуе

Первісна власниця, якій було 90 років і яка переїхала до будинку престарілих, не змогла насолодитися несподіваною удачею і померла через два дні після аукціону.

Лувр за 24 мільйони євро купив картину XIII століття, яку збиралися викинути на смітник. Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що полотно було знайдено під час прибирання будинку літньої француженки. Сім’я власника покликала експерта, щоб дізнатися, чи немає у власності чогось цінного. Вважаючи, що робота може коштувати до 400 тисяч євро, експерт відправив її до паризького мистецтвознавця, який підтвердив, що це справжня картина Чімабуе.

Картина “Христос висміяний” була написана флорентійським художником близько 1280 року. Вважається, що це одне з восьми полотен великого диптиха, п’ять з яких досі не знайдено.

У 2019 році Лувр сподівався придбати картину, коли вона була виставлена на аукціон, з оціночною вартістю від 4 до 6 млн євро. Музей втратив картину, коли полотно пішло з молотка за рекордні 19,5 млн євро, а загальна ціна продажу склала 24 млн євро з урахуванням комісійних.

Міністерство культури Франції негайно оголосило роботу національним надбанням і наклало на неї тимчасову заборону на вивезення, давши Лувру 30 місяців, щоб зібрати необхідні кошти для її викупу.

Витвір мистецтва має розміри трохи більше 25 см на 20 см і зображує глузування з Ісуса перед його розп’яттям. Вона написана на сухому золотому фоні на дерев’яній панелі з тополі.

Тепер же Паризький музей повідомляє, що картина епохи Відродження, яка є однією з найстаріших робіт у його колекції, стане центральним експонатом виставки у 2025 році.

 Charles Platiau/Reuters

Раніше повідомлялося, що картина українського художника Івана Марчука була продана на аукціоні Sotheby’s за 76 200 євро.

Картину Пабло Пікассо на аукціоні продали за майже $140 млн

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8091
Опубліковано: 17.11.23