Dark mode


A+ | Скинути | A-
Військового рф, який на Харківщині відкрив вогонь по родині, засуджено до 15 рок…
Військового рф, який на Харківщині відкрив вогонь по родині, засуджено до 15 рок…
Військового рф, який на Харківщині відкрив вогонь по родині, засуджено до 15 років увʼязнення

????За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав російського військового винним у жорстокому поводженні з цивільним населенням, а також відданні наказу про вчинення таких дій, поєднаного з закінченим замахом на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).

????Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі.

????Засуджений — мешканець м. Москва, старший лейтенант, командир 1-ої мотострілецької роти 1-ого мотострілецького батальйону БТГр 15 мотострілецького полку 2-ої мотострілецької дивізії 1-ої танкової армії Західного ВО (в/ч 31134).

????Прокурори довели, що 23 червня 2022 року поблизу села Велика Комишуваха Ізюмського району російські військові розстріляли автомобіль із цивільними. У ньому подружжя з Донеччини їхало до міста Бахмут, щоб евакуювати літніх хворих батьків.

????Жінка намагалась врятувати чоловіка, проте окупанти продовжили обстріли. У цей час українські військові проводили аеророзвідку та зафіксували розстріл автівки.

????Побачивши коптер, жінка не розуміла, що їй робити, але пішла за ним, бо тільки так могла врятувати своє життя та життя чоловіка. Дрон привів її до місця дислокації українських військових.

????У цей час окупанти підійшли до розстріляної автівки та подумали, що чоловік помер. Вони скинули його тіло у траншею на узбіччі дороги. Чоловік понад 30 годин пролежав без тями. Потім він самотужки дійшов до бази ЗСУ.

????Завдяки радіоперехопленню встановлено, що під час телефонної розмови з дружиною окупант, сміючись у слухавку, сказав: «Я человека сегодня убил».

????Після деокупації правоохоронці провели огляд місця події та вилучили всі речові докази. Було встановлено місцезнаходження БМП з 30-міліметровою гарматою, з якої окупанти обстріляли автомобіль. Також було вилучено 10 гільз від крупнокаліберного озброєння.

????Досудове розслідування – Нацполіція України.

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18861
Опубліковано: 06.12.23