Dark mode


A+ | Скинути | A-
На оборонному заводі розкрадали кошти – СБУ
На оборонному заводі розкрадали кошти – СБУ
Ділки поставили на держпідприємство несправні авіакомплектуючі, а його очільник розпорядився взяти на баланс браковану продукцію та оплатити.

Правоохоронці викрили очільника оборонного заводу, який розкрадав бюджетні кошти на закупівлі запчастин для винищувачів СУ-27. Про це повідомила СБУ у п’ятницю, 8 грудня.

“За даними слідства, директор одного з оборонних підприємств нашої держави разом зі спільниками намагався вкрасти майже 4 млн бюджетних гривень на закупівлі відповідного авіаобладнання”, – йдеться у повідомленні.

Мова йде про модулі підсилення потужності бортових радіолокаційних систем на винищувачах СУ-27.

За даними СБУ, директор уклав договір з афілійованою комерційною структурою на придбання авіаційного модуля. Але ділки поставили на держпідприємство несправні комплектуючі, а його очільник розпорядився взяти на баланс браковану продукцію та оплатити.

“Для цього посадовець підписав бухгалтерські документи на приймання несправного майна. На їх підставі оборонна компанія перерахувала комерсантам першу частину платежу у розмірі 1,9 млн грн. У подальшому учасники “схеми” планували вивести ці гроші у тінь через підконтрольні фірми, обготівкувати та розподілити між собою”, – зазначили у спецслужбі.

Але правоохоронці своєчасно викрили оборудку та задокументували її. Після цього на всю суму договору у розмірі 3,9 млн грн було накладено арешт і тим самим заблоковано спроби їх привласнення.

Наразі вже ексдиректору держпідприємства, керівнику фірми-постачальника та ще двом їхнім спільникам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст.191);

службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.28, ч.1 ст.366).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Перевіряється причетність фігурантів до вчинення злочинів під час укладання інших оборонних договорів. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Раніше ЗМІ повідомили, що компанії з України продали Росії запчастини для літаків і вертольотів на мільйони доларів.

Також повідомлялося, що НАБУ викрило мільярдну схему на оборонному заводі ДП НВКГ Зоря – Машпроект.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13345
Опубліковано: 08.12.23