Dark mode


A+ | Скинути | A-
Заяви Путіна про небажання війни з НАТО схожі з його словами перед нападом на Україну ? ISW
Заяви Путіна про небажання війни з НАТО схожі з його словами перед нападом на Україну ? ISW
Заява диктатора Володимира Путіна про те, що Росія нібито не зацікавлена у війні з НАТО, дуже схожа на постійні заяви Кремля наприкінці 2021 і на початку 2022 року про те, що РФ не має наміру нападати на Україну.

Про це заявляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

17 грудня Путін в інтерв’ю телеканалу Россия 1 спробував відрізати на слова президента США Джо Байдена про те, що РФ у майбутньому нападе на одну з країн НАТО в разі перемоги в Україні. Російський диктатор заявив, що у Кремля немає жодних геополітичних, економічних, військових або територіальних причин для війни і що Кремль зацікавлений у розвитку відносин із країнами-членами блоку.

Але при цьому Путін поспішив звинуватити НАТО у штучному створенні конфлікту між Росією і Фінляндією. За його словами, вступ Фінляндії до НАТО спонукав російських чиновників почати формування Ленінградського військового округу і зосередити військові частини на північному заході Росії.

Аналітики ISW називають порожнім звуком запевнення Путіна про його нібито мирні наміри щодо НАТО. Наприклад, 21 липня президент РФ пригрозив Польщі відповісти “всіма наявними в його розпорядженні засобами” після того, як Варшава направила війська на польський кордон у зв’язку з передислокацією в Білорусь вагнерівців.

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв аналогічно пригрозив Польщі в листопаді, заявивши, що Росія вважає Варшаву небезпечним ворогом. Російські пропагандисти на телебаченні постійно говорять про те, що країни Балтії стануть наступною військовою метою Росії. Різні експерти і Медведєв, зокрема, постійно погрожують застосувати ядерну зброю проти США та інших країн НАТО.

У ISW вважають, що слова російських пропагандистів, звісно, не є прямою військовою загрозою. Але інтерв’ю Путіна – це чергове повторення наративів Кремля про те, що НАТО може становити військову загрозу Росії.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16524
Опубліковано: 18.12.23