Dark mode


A+ | Скинути | A-
Діпфейк з ведучою Фактів тижня Оксаною Соколовою про мобілізацію шириться соцмережами
Діпфейк з ведучою Фактів тижня Оксаною Соколовою про мобілізацію шириться соцмережами
Відео з авторкою та ведучою програми Факти тижня Оксаною Соколовою, яка нібито розповідає про мобілізаційні блокпости по всій Україні, що почало поширюватися у соціальних мережах, є діпфейком.

Ворог не припиняє спроби спричинити паніку та занепокоєння серед населення України, поширюючи фейкові новини, сюжети та відео під брендингом українських телеканалів, використовуючи відомі обличчя ведучих.

Щоб ввести в оману глядачів, автори використали відео з Оксаною Соколовою в студії Факти тижня на ICTV, а за допомогою технічних засобів змінили міміку та наклали поверх звукову доріжку.

Технічно діпфейк зроблений неякісно – розсинхронізація відео та звуку, помилки у вимові, погана якість відео. Але головне – жодного слова правди в наведеній інформації. Уважні глядачі з першого погляду зрозуміють, що відео – фейкове.

Українців закликають критично мислити та памʼятати, що ворог активно використовує інформацію, щоб розхитати суспільство. Варто дотримуватися інформаційної гігієни, не поширювати фейки, щоб не допомагати ворогу поширювати дезінформацію.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10171
Опубліковано: 27.12.23