Dark mode


A+ | Скинути | A-
США готують операцію на Близькому Сході – ЗМІ
США готують операцію на Близькому Сході – ЗМІ
Фото: politobzor.net

Президент США Джо Байден

Пентагон підготував кілька варіантів відповіді на удар БПЛА по американській базі у США. Байден може дати наказ вже у найближчі години.

Президент США Джо Байден у найближчі години може санкціонувати військові дії США на Близькому Сході. Про це увечері в понеділок, 29 січня, повідомляє Sky News.

У матеріалі стверджується, що ймовірно, це буде одне з найбільш значущих рішень за його президентство. На карту поставлено довіру до американського стримування та стабільну стабільність у регіоні.

Зазначається, що Пентагон надасть Байдену кілька варіантів, але наслідки непевні і можуть спровокувати ширшу війну.

“Президент сподівається, що його вибір в найближчі години стримає будь-яку ескалацію ситуації. Це може призвести до зворотного результату… Він міг би атакувати відповідальну за це групу, але багато хто вважає це слабким і не зачіпає суть проблеми: покровителів групи в Ірані. У списку варіантів Пентагону також є дії проти Корпусу вартових ісламської революції в регіоні за межами Ірану або напад на іранські об’єкти в межах його кордонів”, – йдеться в публікації.

За даними видання, Пентагон припускає, що атака дрона на американські війська в Йорданії має “сліди” Катаїб Хезболли – елітного іракського збройного угруповання, близького до Ірану. Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що їхня відповідь може бути “багаторівневою, поетапною та стійкою з часом”.

Чиновники і експерти сказали журналістам, що адміністрація Байдена шукає “досить жорстку” відповідь, яка дозволить стримати Іран і його прихильників, не розпалюючи прямих військових дій.

Нагадаємо, в ніч з 27 на 28 січня внаслідок повітряного удару безпілотником по американській військовій базі в Йорданії щонайменше троє військових США загинули, є чимало поранених. Після цього республіканці закликали Байдена вдарити по Ірану. Тим часом в Ірані заперечують свою причетність до атаки на базу США. 

США на межі війни. Удар по базі в Йорданії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14614
Опубліковано: 30.01.24