Dark mode


A+ | Скинути | A-
Шмигаль назвав суму, витрачену на оборонні рубежі
Шмигаль назвав суму, витрачену на оборонні рубежі
Вже збудовано сотні кілометрів нових укріплень вздовж всієї лінії фронту. І темп будівництва постійно зростає, запевнив очільник уряду.

З початку 2024 року на будівництво оборонних рубежів було виділено майже 31 млрд гривень. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram за підсумками робочої поїздки у Донецьку область у вівторок, 13 лютого.

За його словами, будівництво міцних захисних рубежів – одна з головних цілей оборонної політики держави. Вони будуються за рахунок коштів резервного фонду держбюджету, за кошти місцевих бюджетів, за рахунок військового ПДФО та за благодійні кошти на спецрахунку НБУ.

“Від початку 2024 року з резервного фонду держбюджету Уряд виділив на фортифікації 20 млрд грн. Додатковий ресурс з інших джерел фінансування складає ще 10,7 млрд грн”, – написав Шмигаль.

Із загальної суми з резервного фонду майже 3 млрд грн спрямовано Міністерству оборони та Держспецтранспорту.  Ще понад 16 млрд грн було виділено обласним адміністраціям:

Харківській області – 3,9 млрд грн

Запорізькій області – 1,3 млрд грн

Донецькій області – 1,2 млрд грн

Херсонській області – понад 1,2 млрд грн.

Сьогодні Шмигаль нразом з головою Донецької ОВА Аадимом Філашкіним ознайомився з ходом будівництва фортифікацій та інженерних загороджень.

“Інтенсивні роботи тривають ще з минулого року. Наразі збудовано сотні кілометрів нових укріплень уже вздовж всієї лінії фронту. І темп будівництва постійно зростає”, – запевнив очільник уряду.

За його словами, окремий напрям роботи – це залучення інженерної техніки від партнерів. Мова йде про машини для земляних робіт та усунення перешкод, машини для знешкодження мін і вибухових речовин, ремонтно-евакуаційні машини, придатні для роботи на лінії фронту вантажні авто, тягачі та іншу техніку.

Нагадаємо, у Чернігівській області будують дві смуги оборони на найбільш небезпечних напрямках. Роботи проводить цивільна організація, а військові інженери надають необхідну методичну допомогу.

Також ДПСУ показала, як укріплює українсько-білоруський кордон. Там на загрозливих напрямках продовжується нарощення мінно-вибухових загороджень.

Глибокі, теплі, електрифіковані: в мережі показали укріплення росіян

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13212
Опубліковано: 13.02.24