Французький шик: рецепт смачних еклерів
Ці чудові легкі тістечка мають давню історію та ніколи не затримуються на столі. Зазвичай їх подають у кафе та ресторанах, але ми розкажемо, як приготувати еклери вдома.
На початку XIX століття еклер набув шаленої популярності в усьому світі. За однією з версій, назва десерту походить від французького слова блискавка, оскільки тістечко було таким смачним, що миттєво зникало зі столу.
До речі, рецепт також із Франції, його вигадав знаменитий паризький кухар і кондитер Марі-Антуан Карем.
Як приготувати еклери вдома: покроковий рецепт
Щоб приготувати еклери в домашніх умовах, нам знадобиться час, натхнення і, звісно, продукти.
Інгредієнти
Для тіста:
холодна вода – 250 мл
свіже молоко – 500 мл
масло вершкове – 250 г
сіль дрібна – 10 г
цукор – 20 г
борошно – 270 г
яйця курячі – 10 шт
Для крему:
вершки жирні – 300 г
цукрова пудра – 100 г
Приготування
Масло порубати на шматки й відправити в сотейник. Сюди ж влити молоко і воду. Поставити сотейник на вогонь і закип’ятити.
Коли маса піде бульбашками, всипати борошно, просіяне крізь сито, і гарненько все перемішати дерев’яною лопаткою.
Далі треба пильнувати наше тісто, допоки воно не стане однорідним.
Коли маса почне відвалюватися від лопатки, зняти з вогню та відставити.
Потім гаряче тісто треба збити міксером на низьких обертах, поступово додаючи по одному яйцю.
Якщо тісто стало еластичним та нагадує густу сметану, воно готове.
Перекладіть масу у кондитерський мішок та висаджуйте на змащене деко смужки тіста розміром 1,5 см на 15 см.
Після чого поставте у гарячу духовку та випікайте протягом 25 хв.
Далі готуємо крем для еклерів. Для цього збиваємо вершки з цукровою пудрою в стійку масу.
Потім дістаємо з духовки еклери, даємо трохи охолонути, розрізаємо кожну заготовку та, використовуючи кулінарний мішок із насадкою, начиняємо вершковим кремом.
Ось вийшов чудовий десерт. Смачного!
Читайте також
Ніжний французький десерт: як приготувати макарон вдома
Поділитися:
Наші мобільні додатки:
Ці чудові легкі тістечка мають давню історію та ніколи не затримуються на столі. Зазвичай їх подають у кафе та ресторанах, але ми розкажемо, як приготувати еклери вдома.
На початку XIX століття еклер набув шаленої популярності в усьому світі. За однією з версій, назва десерту походить від французького слова блискавка, оскільки тістечко було таким смачним, що миттєво зникало зі столу.
До речі, рецепт також із Франції, його вигадав знаменитий паризький кухар і кондитер Марі-Антуан Карем.
Як приготувати еклери вдома: покроковий рецепт
Щоб приготувати еклери в домашніх умовах, нам знадобиться час, натхнення і, звісно, продукти.
Інгредієнти
Для тіста:
холодна вода – 250 мл
свіже молоко – 500 мл
масло вершкове – 250 г
сіль дрібна – 10 г
цукор – 20 г
борошно – 270 г
яйця курячі – 10 шт
Для крему:
вершки жирні – 300 г
цукрова пудра – 100 г
Приготування
Масло порубати на шматки й відправити в сотейник. Сюди ж влити молоко і воду. Поставити сотейник на вогонь і закип’ятити.
Коли маса піде бульбашками, всипати борошно, просіяне крізь сито, і гарненько все перемішати дерев’яною лопаткою.
Далі треба пильнувати наше тісто, допоки воно не стане однорідним.
Коли маса почне відвалюватися від лопатки, зняти з вогню та відставити.
Потім гаряче тісто треба збити міксером на низьких обертах, поступово додаючи по одному яйцю.
Якщо тісто стало еластичним та нагадує густу сметану, воно готове.
Перекладіть масу у кондитерський мішок та висаджуйте на змащене деко смужки тіста розміром 1,5 см на 15 см.
Після чого поставте у гарячу духовку та випікайте протягом 25 хв.
Далі готуємо крем для еклерів. Для цього збиваємо вершки з цукровою пудрою в стійку масу.
Потім дістаємо з духовки еклери, даємо трохи охолонути, розрізаємо кожну заготовку та, використовуючи кулінарний мішок із насадкою, начиняємо вершковим кремом.
Ось вийшов чудовий десерт. Смачного!
Читайте також
Ніжний французький десерт: як приготувати макарон вдома
Поділитися:
Наші мобільні додатки:
Опубліковано: 22.02.24