Dark mode


A+ | Скинути | A-
Весняне ретро: у кіно покажуть культові фільми І все ж Лоранс, Сором і 13 убивць
Весняне ретро: у кіно покажуть культові фільми І все ж Лоранс, Сором і 13 убивць
На великі екрани перевипустять одразу три фільми, які вважаються сучасною класикою. У весняну ретро-програму 2024 від Артхаус Трафік увійшли картини І все ж Лоранс, Сором і 13 убивць.



І все ж Лоранс (2012)

З 14 березня в обраних кінотеатрах можна буде подивитися мелодраму І все ж Лоранс (2012). Стрічка вийде напередодні ювілею її режисера Ксав’є Долана, який 20 березня відзначатиме 35-річчя. Він володар призів кінофестивалів у Каннах, Венеції та Торонто, а також премій Люм’єр і Сезар. Долан відомий стрічками Це всього лиш кінець світу, Матуся та Том на фермі.

Світова прем’єра картини відбулась у Каннах, де отримала Queer Palm та приз за Найкращу жіночу роль у категорії Особливий погляд.

Кадр із фільму І все ж Лоранс

Головний герой Лоранс — учитель старшої школи та письменник, який шалено закоханий у свою дівчину Фред. Їхнє радісне життя перевертається з ніг на голову, коли Лоранс зізнається про свою транссексуальність і намір жити як жінка. Фред обіцяє підтримувати партнера під час його переходу, але новий спосіб життя пари суперечить поглядам друзів, родини та суспільства в цілому.

У головних ролях: Мельвіль Пупо, Сюзанн Клеман, Наталі Бай.

Сором (2011)

З 11 квітня на великих екранах демонструватимуть драму Сором (2011). Це робота оскароносного режисера Стіва Макквіна. Перевипуск фільму присвячений дню народження виконавця головної ролі — дворазового номінанта на Оскар Майкла Фассбендера, який він відзначатиме напередодні, 2 квітня.

Кадр із фільму Сором

У центрі сюжету — Брендон, мешканець Нью-Йорка, одержимий сексом у всіх його проявах. Він частий гість порносайтів, постійний клієнт одразу кількох секс-працівниць, і водночас дивовижно успішний спокусник, перед чарівністю якого не в змозі встояти жодна дівчина. Та внутрішній світ невтомного сексоголіка детонує після того, як у його розкішних холостяцьких апартаментах несподівано оселяється рідна сестра.

За роль у картині Майкл Фассбендер отримав Кубок Вольпі Венеційського кінофестивалю, а також номінацію на Золотий глобус. Його партнеркою на знімальному майданчику стала триразова номінантка Оскара Кері Малліґан. Ця стрічка входить у список 100 найкращих фільмів 21 століття за версією BBC.

13 убивць (2010)

З 16 травня у прокат вийде пригодницький екшн 13 убивць (2010) режисера Такасі Мііке. Світова прем’єра відбулася на Венеційському кінофестивалі, де картина боролася за головну нагороду — Золотого лева.

Кадр із фільму 13 убивць

Події бойовика відбуваються наприкінці японської феодальної ери. Група відважних самураїв вирішує знищити лорда-садиста, щоб не дати йому зійти на престол та занурити країну у війну. Але зробити це буде непросто, адже лиходія завжди охороняє пів сотні вірних воїнів, які добре володіють мечем.

Чільну роль у картині виконав Кодзі Якусьо — зірка фільму Ідеальні дні Віма Вендерса, який представляє Японію в цьогорічній боротьбі за Оскар.

Стрічка 13 убивць увійшла до 101 найкращого екшн-фільму за версією сайту TimeOut.

Читайте також

Майбутня різдвяна класика: рецензія на фільм Залишенці

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10145
Опубліковано: 23.02.24