Dark mode


A+ | Скинути | A-
ППО відпрацювало по літаках РФ на відстані 150 км
ППО відпрацювало по літаках РФ на відстані 150 км
Ворог продовжує атакувати позиції ЗСУ керованими авіабомбами, але підлітати близько вже не наважується, зазначив Микола Олещук.

Українські військові відпрацювали по ворожих літаках на відстані понад 150 кілометрів. Результати бойової роботи зараз перевіряються, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у Telegram в п’ятницю, 8 березня.

“Чи не щодня розрахунки зенітних ракетних військ Повітряних сил полюють на російські винищувачі. Буквально вчора було бойове застосування по ворожих літаках на відстані понад 150 км. Працюємо і сьогодні! Перевіряємо результат бойової роботи”, – написав він.

Олещук додав, що ворог продовжує атакувати позиції ЗСУ керованими авіабомбами, але підлітати близько вже не наважується.

Крім того, останні втрати авіації РФ змусили росіян зменшити кількість авіаударів КАБами. Зменшились їхні спроможності у веденні радіолокаційної розвідки.

“За нашими даними, серед російських пілотів уже почались певні “дискусії” щодо рішень військового керівництва – посилати їх в один кінець. Такі розмови, а, можливо, і саботаж під час виконання завдань окупантами лише зростатимуть, коли Повітряні сили отримають від західних партнерів більше інструментів для захисту нашого неба від повітряних атак ворога”, – додав Олещук.

Нагадаємо, за останні тижні росіяни втратили не менше 15 літаків. Президент Володимир Зеленський заявив, що це “правильна динаміка втрат”.

А за даним Генштабу ЗСУ, Росія з початку повномасштабного вторгнення втратила 347 літаків та 325 гелікоптерів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13616
Опубліковано: 08.03.24