Dark mode


A+ | Скинути | A-
ЗМІ: Росія відновила поставки зброї з КНДР
ЗМІ: Росія відновила поставки зброї з КНДР
Російське вантажне судно Lady R виявили пришвартованим до пірсу № 1 в північнокорейському порту Расон.

Росія після місячної паузи відновлює поставки морським шляхом зброї з КНДР, припускає портал NK Pro з посиланням на супутникові знімки компанії Planet Labs.

Зокрема, в неділю, 10 березня, російське вантажне судно Lady R виявили пришвартованим до пірсу № 1 в північнокорейському порту Расон, звідки відбувається постачання зброї.

На борту судна були предмети, схожі на контейнери, які відправляють до РФ. Відколи російські кораблі почали прибувати у Расон в серпні минулого року, вони вивантажували контейнери на причалі № 1, а потім забирали вантаж на причалі № 2 для доставки в Росію.

Російські кораблі, що беруть участь у морських перевезеннях північнокорейських боєприпасів і зброї до РФ, не пришвартовувалися в цьому порту з 12 лютого.

Об’єкти знову почали з’являтися на північнокорейському пірсі між 8 і 9 березня, а до 10 березня їх стало ще більше, що свідчить про те, що контейнери підвозять поїздами для підготовки до відправлення в РФ.

Lady R забрала контейнери в російському східному порту 8 лютого і кинуло якір у водах на схід від Владивостока приблизно 10 лютого. Судно залишалося там тижнями, але зникло між 7 і 9 березня, незадовго до прибуття в Расон.

Раніше ЗМІ писали, що судна, які возили ракети з Північної Кореї до Росії, вже кілька тижнів стоять на причалі.

Крім того, Південнокорейське міноборони повідомляло, що Північна Корея відправила в Росію близько 6700 контейнерів, що, ймовірно, містять три мільйони снарядів калібру 152 мм.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12742
Опубліковано: 12.03.24