Dark mode


A+ | Скинути | A-
Правда переможе: програмі Антизомбі 9 років
Правда переможе: програмі Антизомбі 9 років
Сьогодні, 27 березня, річницю створення святкує програма Антизомбі – проєкт, який вже дев’ять років ефективно викриває кремлівську пропаганду, протидіє поширенню російських фейків та на конкретних прикладах і фактах пояснює, як не стати жертвою “зомбування”.

Антизомбі –  дев’ять років протидії російській пропаганді у цифрах

Перший епізод Антизомбі вийшов в ефірі ICTV 27 березня 2015 року і був присвячений темі українських новин у російському медіапросторі. Автори в деталях пояснювали, що пишуть, говорять і що показують росіянам їхні ЗМІ, якими психологічними прийомами користуються, як викривлюють картину світу.

Фото: ICTV

Щотижневий якісний аналіз та розбір російської пропаганди, які проводила команда Антизомбі, одразу знайшов відгук в українського глядача. Цікавість до проєкту зростала з кожним новим випуском: у 2015 році сюжети Антизомбі переглянули 4,7 млн разів, у 2016 – 10,7 млн разів, 2017 – 21,6 млн разів, 2018 – 24,1 млн разів, 2019 – 37,5 млн разів.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ проєкт отримав новий виток популярності – за 2022-2024 роки кількість переглядів у діджитал сягнула 439 млн. Аудиторія програми також розширювалася, її велику частину сьогодні складають жителі тимчасово окупованих територій та країн пострадянського простору. Зокрема, постійно збільшується частка глядачів з країни-агресора та Білорусі – зафіксовано понад 142 млн переглядів.

Загалом за дев’ять років команда Антизомбі створила 460 випусків – 329 до і 131 після початку повномасштабного вторгнення.

Керівниця виробничої служби Starlight News, продюсерка Антизомбі та Громадянської оборони Оксана Дихніч зазначає, кількість російської пропаганди, різноманітні формати застосування, а також темпи її експансії світом досягли критичних масштабів.

– Дезінформація, маніпуляції та відверта брехня, до якої 24/7 вдається РФ у всіх можливих сферах впливу, є не менш смертоносною зброєю, ніж російські ракети, які щодня руйнують українські міста. Задумуючи Антизомбі ми хотіли створити ефективний та сучасний, і водночас простий та доступний інструмент, який міг би стати таким собі ментальним ППО для захисту від російської пропагандистської машини, – сказала вона.

Додає, той результат, який ми бачимо через дев’ять років існування програми, по-справжньому сповнює надією та вірою у якнайшвидшу і беззаперечну перемогу над ворогом. За нами правда, яка завжди перемагає.

Читайте також

Почали більше купувати українське: як змінився шопінг під час війни

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15347
Опубліковано: 27.03.24