Dark mode


A+ | Скинути | A-
ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про мобілізацію засуджених
ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про мобілізацію засуджених
Ризики по антикорупції та по тяжким злочинам обіцяють прибрати до другого читання законопроекту.

Верховна Рада 10 квітня прийняла за основу законопроєкт, який дозволятиме мобілізацію засуджених осіб. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

“Ті ризики по антикорупції (там є і рішення антикорупційного комітету) та по тяжким злочинам обіцяють прибрати до другого читання”, – зазначив нардеп.

Документом передбачається, що під час проведення мобілізації та/або дії воєнного стану до осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі, судом може бути застосоване умовно-дострокове звільнення для проходження ними військової служби за контрактом.

Водночас умовно-дострокове звільнення від відбування покарання не застосовується до осіб, які були засуджені за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, засуджені за скоєння умисного вбивства двох або більше осіб, або поєднане із зґвалтуванням або сексуальним насильством, а також засуджені за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених статтями 152 – 1561 , 258 – 2586 , частиною четвертою статті 2861 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, у Верховній Раді законопроєкт, який передбачає звільнення засуджених від відбування покарання для проходження військової служби за контрактом під час особливого періоду, було зареєстровано 13 березня.

Мобілізація засуджених 2024: хто підлягатиме призову

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11909
Опубліковано: 10.04.24