Dark mode


A+ | Скинути | A-
Швейцарія виділяє 5 млрд євро на відновлення України
Швейцарія виділяє 5 млрд євро на відновлення України
Фото: news.mail.ru

Швейцарія виділяє на відновлення України 5 млрд євро

Загальна вартість відновлювальних робіт, за даними уряду Швейцарії, оцінюється приблизно в 440 мільярдів швейцарських франків.

Швейцарія 10 квітня ухвалила рішення про виділення 5 млрд швейцарських франків (близько 5 млрд євро) на відновлення України. Ця сума має бути спрямована до 2035 року. 1,5 мільярда швейцарських франків уже виділено на 2028 рік. Про це повідомляє пресслужба уряду Швейцарії.

Зазначається, що ці гроші допоможуть запобігти міграційним потокам. Загальна вартість відновлювальних робіт оцінюється приблизно в 440 мільярдів швейцарських франків.

За оцінкою Світового банку, на відновлення України необхідно 486 млрд доларів. Ця оцінка ґрунтується на аналізі збитків і потреб, проведеному за спільного фінансування Швейцарії.

Як відомо, Швейцарія вже підтримує проєкти в Україні, спрямовані на відновлення зруйнованої цивільної інфраструктури в енергетичному, дорожньому та медичному секторах. Також Швейцарія та Україна спільно запустили процес політичного відновлення в широкому масштабі на Конференції з відновлення України в Лугано в липні 2022 року.

Нагадаємо, у Швейцарії підтримали передачу Україні активів РФ.

Раніше повідомлялося, що Швейцарія збільшить допомогу Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15514
Опубліковано: 10.04.24