Dark mode


A+ | Скинути | A-
Понад чверть українців чекають, що 2024 рік стане більш мирним – опитування
Понад чверть українців чекають, що 2024 рік стане більш мирним – опитування
Найнижчий рівень сподівань позитивних змін у 2024 році демонструють європейські країни, йдеться в дослідженні.

Близько 40% людей у всьому світі чекають, що 2024 рік стане кращим, ніж попередній. Близько 25% – очікують гіршого року. Україна демонструє більш позитивні показники стосовно 2024 року порівняно з іншими країнами. Про це свідчать дані дослідження, яке провела Соціологічна група Рейтинг у співпраці з інститутом досліджень Gallup International, опитування відбувалося в межах проєкту End of Year-2023.

За даними опитування, більшість людей по всьому світу сподіваються миру у 2024 році. Водночас більшість прогнозує економічні труднощі, а не економічне процвітання.

При цьому в Україні 26% опитаних очікують більш мирного року, 33% – більш неспокійного і 36% – такого ж. Решта не змогли відповісти.

Найпозитивніші очікування мають країни Глобального Півдня та Далекого Сходу, наприклад Афганістан та Індонезія, які досягають 68% позитивних очікувань щодо миру та війни.

Найнижчий рівень сподівань позитивних змін у 2024 році демонструють європейські країни.

Міжнародне опитування Gallup International End of Year Survey (EoY) започатковане в 1977 році. Відтоді воно проводиться щороку. Цього року проєкт проводився в 41 країні світу.

Всього було опитано 40 428 осіб у всьому світі. У кожній країні протягом жовтня-грудня 2023 року було опитано репрезентативну вибірку близько 1000 осіб. В Україні опитування проводила Група Рейтинг.

Як ми вже писали, за даними соціологічного дослідження IPSOS/Euronews, 45% жителів ЄС хотіли б саме Україну бачити наступним членом при розширенні Євросоюзу. 

Опитування: Зросла частка німців, що підтримують збільшення допомоги Києву

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 5252
Опубліковано: 15.04.24