Dark mode


A+ | Скинути | A-
Авіація ЗСУ потужно вдарила по ворогу
Авіація ЗСУ потужно вдарила по ворогу
Українські війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян. Також протиповітряною обороною знищено два ударних БпЛА Shahed-136/131 та  одну керовану авіаційну ракету Х-59. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні у вівторок, 14 листопада.  

Підрозділи ракетних військ уразили шість районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління, 17 артилерійських засобів, три засоби протиповітряної оборони та складу паливно-мастильних матеріалів противника.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 57 бойових зіткнень. На Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки Харківської області, де воїни ЗСУ відбили сім атак.   

На Лиманському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії в районі Надії та Серебрянського лісництва Луганської області. На Бахмутському напрямку окупанти вели штурмові дії поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де українськими захисниками відбито 10 атак.   

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Авдіївки, Северного, Тоненького, Водяного та східніше Первомайського Донецької області, де Силами оборони відбито 15 атак.

На Мар’їнському напрямку загарбники, за підтримки авіації, вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут українські воїни відбили 18 атак. На Шахтарському напрямку ворог вів штурмові дії в районі Старомайорського Донецької області, успіху не мав.

 

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. 

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що російські військові збільшили кількість штурмів біля Авдіївки, Купʼянська та на Донецькому напрямку.

За два тижні на сході України армія РФ втратила 4214 своїх військовослужбовців і 500 одиниць військової техніки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11753
Опубліковано: 14.11.23