Dark mode


A+ | Скинути | A-
Доцент університету коригував удари РФ по Харкову – СБУ
Доцент університету коригував удари РФ по Харкову – СБУ
Контррозвідники СБУ затримали 49-річного доцента одного з університетів Харкова, який працював на Головне управління Генштабу ЗС РФ (відоме як ГРУ).

Викладача вишу російська воєнна розвідка дистанційно завербувала вже після повномасштабного вторгнення. Зрадник коригував ракетні та артилерійські удари Росії по військовій та критичній інфраструктурі Харкова.

Серед основних його завдань була фіксація наслідків ударів по одному з оборонних підприємств Харківщини, яке багато разів піддавалося обстрілам.

Окрім того, російський агент відслідковував маршрути переміщення підрозділів ЗСУ та локації складів з боєприпасами, а також слідкував за діяльністю іноземних волонтерських організацій.

Затримали агента ГРУ у власному помешканні в обласному центрі. Під час обшуків у нього вилучили мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами співпраці з агресором.

На підставі зібраних матеріалів агенту оголошено про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), тобто йому загрожує довічне ув’язнення. Наразі він перебуває під вартою.

Читайте також

Нардепу Дубінському оголосили про підозру у державній зраді — СБУ

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19339
Опубліковано: 15.11.23