Dark mode


A+ | Скинути | A-
Випробовуватимуть на полі бою. В Україні скоротили терміни постачання нової зброї у війська
Випробовуватимуть на полі бою. В Україні скоротили терміни постачання нової зброї у війська
Терміни постачання нової зброї в Україні у війська скорочуватимуться до 20 днів. Зокрема, це стане можливим за рахунок того, що його випробовуватимуть одразу на полі бою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони України.

Так, таке пришвидшення стало можливим завдяки змінам до постанови Кабміна від 25.02.2015 № 345, що були внесені на засіданні Кабміну 21 листопада. Їх ініціював міністр оборони Рустем Умєров.

"Внаслідок цих змін процес постачання нових зразків озброєння та військової техніки скоротиться до 20 днів, хоча цей термін може змінюватися залежно від якості та повноти наданих виробником матеріалів", - зазначають у відомстві.

Як було раніше?

До цього, щоб зброя чи техніка потрапила до ЗСУ, виробники долали процедуру, яка складалася з шести етапів і могла затягуватись на кілька місяців. Відтепер з неї вилучено одну найтриваліших бюрократичних перепон - видання наказу про допуск до експлуатації. Його погодження з різними структурами МОУ та Генштабу зазвичай тривало близько місяця.

Що дають зміни

Оновлений fast track постачання зброї, окрім скорочення термінів постачання, передбачає також і скорочення термінів на інших етапах. Зокрема, випробування нових зразків зброї та перевірка їхніх бойових характеристик відбуватиметься безпосередньо на полі бою. 

"В разі успішних результатів ніяких додаткових випробувань більше не потрібно, як це було, наприклад, з колісною самохідною гаубицею "Богдана", яка чудово зарекомендувала себе під час виконання бойових завдань", - наводять приклад у Міноборони.

Ще одна важлива зміна стосується закупівлі найзатребуваніших класів безпілотників ("мікро" та "міні") цивільного або ж подвійного призначення, які можна переобладнати для виконання бойових завдань. 

"Відтепер держзамовник може закуповувати такі БплА, навіть якщо вони не були допущені до експлуатації та кодифіковані як предмет постачання", - додали у міністерстві.

Як повідомлялося, раніше списувати втрачене в бою військове майно в Україні можна буде за спрощеною процедурою - за два тижні замість шести місяців. Відповідний наказ ухвалило Міністерство оборони України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14899
Опубліковано: 23.11.23