Dark mode


A+ | Скинути | A-
Війна не в глухому куті, Захід може скинути ще п’ять ферзів на українську дошку – Снайдер
Війна не в глухому куті, Захід може скинути ще п’ять ферзів на українську дошку – Снайдер
Війна Росії проти України не зайшла в глухий кут. Збереження Заходом високого рівня військової допомоги може дозволити Києву перемогти.

Про це заявив історик Тімоті Снайдер, пише The Guardian.

Він зазначив, що ненавидить аналогію з патовою ситуацією, тому що війна – це не гра в шахи.

– У шахах на дошці дуже багато фігур, і причина, чому ви потрапляєте в глухий кут, полягає в тому, що ваші фігури розташовуються певним чином, – сказав історик.

За словами Снайдера, війна не є дзеркальним відображенням настільної гри, тому що кількість ресурсів чи зброї, доступних кожній стороні, не обмежена.

– Причина, чому я ненавиджу аналогію з патовою ситуацією, полягає в тому, що вона припускає, що ми не можемо просто скинути ще п’ять ферзів на українську дошку, а ми можемо це зробити в будь-який час, – наголосив він.

Хоча історик визнав, що наземний наступ Києва вичерпав себе, в основному через складність розмінування глибокого оборонного поясу Росії, він стверджує, що Україна продемонструвала значно більшу винахідливість у відбитті початкового вторгнення, відвоювавши частину території.

– Великою і непередбачуваною річчю є те, що українці показали, що вони можуть зробити набагато більше, ніж ми очікували. І я думаю, що це той момент, коли ми повинні продовжувати натискати. Якщо вони в цілому можуть зробити більше, ніж ми очікуємо, то ми повинні намагатися знайти способи допомогти їм, – підсумував Снайдер.

Раніше президент Чехії Петр Павел заявив, що РФ знадобиться 5-7 років, аби відновити свою боєздатність, проте це залежатиме від результатів війни в Україні.

Читайте також

Основними будуть артилерійські дуелі. Як зміниться тактика боїв на фронті та чи варто чекати на просування

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14563
Опубліковано: 23.11.23