Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Червоному морі корабель Британії збив дрон, націлений на вантажне судно
У Червоному морі корабель Британії збив дрон, націлений на вантажне судно
Корабель Королівського військово-морського флоту Великої Британії в Червоному морі збив ударний безпілотник, націлений на комерційні судна.

Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

За його словами, вночі корабель HMS Diamond випустив ракету Sea Viper і знищив безпілотник. Це перший випадок, коли Королівський флот збив повітряну ціль з часів війни в Перській затоці 1991 року.

Грант Шаппс заявив, що напади єменських хуситів на комерційні судна є прямою загрозою міжнародній торгівлі та безпеці на морі.

HMS Diamond has shot down a suspected attack drone targeting merchant shipping in the Red Sea – destroying the target with a Sea Viper missile. pic.twitter.com/x68zX4WtWi

— Rt Hon Grant Shapps MP (@grantshapps) December 16, 2023

Агентство Associated Press зазначає, що вантажні перевезення морем стали мішенню під час війни між Ізраїлем і ХАМАС. Єменські хусити вже встигли здійснити низку нападів на судна в Червоному морі, а також запускали безпілотники і ракети, націлені на Ізраїль.

Раніше в грудні три комерційні судна в Червоному морі були вражені балістичними ракетами, випущеними з Ємену. А американський військовий корабель збив три безпілотники.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19172
Опубліковано: 16.12.23