Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Польщі політик погрожував влаштувати теракт у Сеймі, його затримали
У Польщі політик погрожував влаштувати теракт у Сеймі, його затримали
Фото: PAP

Яцека Ц. затримали у підозрі в погрозі теракту

Прокуратура звинуватила його у повідомлення про фальшиву тривогу і схваленні дій іншого політика, який вогнегасником загасив запалені ханукальні свічки.

У Варшаві поліція затримала польського політика, кандидата націоналістичної Конфедерації до Сенату РП Яцека Ц. за публічні дописи про загрозу теракту у приміщенні польського парламенту, передає Rmf24.pl.

Речник Окружної прокуратури у Варшаві Шимон Банна повідомив, що інтенсивні дії районної прокуратури дільниці Варшава-Мокотув призвели до затримання особи.

“Численні дії, проведені упродовж кільканадцяти годин, у тому числі огляд мобільного телефону Яцека Ц., дозволили довести, що він був автором цих дописів”,- зазначив Банна.

Прокуратура висунула політику два звинувачення: щодо повідомлення про фальшиву тривогу у зв’язку з нібито закладення вибухового пристрою в будівлі Сейму Польщі; щодо публічної позитивної оцінки злочину, скоєного у Сеймі 12 грудня цього року, коли один із депутатів парламенту загасив вогнегасником запалені ханукальні свічки.

Прокуратура визначила особі запобіжний захід у вигляді поліцейському нагляду разом із зобов’язанням з’являтися у визначений підрозділ в поліцейському відділку.

У свою чергу, політик заявив, що виявлені у його телефоні дописи не його, а хтось отримав доступ до його акаунту і розмістив відповідні дописи.

Нагадаємо 12 грудня у Сеймі Польщі депутат партії Конфедерація Гжегож Браун загасив вогнегасником єврейський свічник – хануку- який був встановлений у холі.

Туск знову при владі. Новий уряд Польщі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19963
Опубліковано: 17.12.23